Wednesday, October 14, 2009

jowm bce....Sweeney Todd...Kisah Benar

Cerita nie ak trjumpe n terbace mse nga boring2...
so ak na share ngn korunk sume....
trase seram pulok bce citer nie....

citer nie lebey kurng cm sweeney todd...bg spe yg pna tgk citer nie lowh...
tp sweeney todd tuu lps bunuh die wat pie org tue...
tp nie ta de...so meh kte hayati rramai...hehe
so bce r pe agie...
Sweeney Todd Pictures, Images and Photos
Pada awal kurun ke19, ada sebuah kedai gunting rambut. kedai ini dimiliki oleh seorang lelaki. Setiap hari tokei kedai ini akan duduk di hadapan kedainya dan bertanya kepada orang yang lalu lalang, "Mahu potong kepala?". Kebanyakkan yang terdengar hanya akan tersenyum. Sesiapa yang menjawap, "Tak lah, saya nak potong rambut" akan terselamat.

Tetapi bagi mereka yang menjawap "Ya" dan menganggap si tukang gunting rambut bergurau akan menerima nasib malang. Sesudah disiapkan di atas kerusi gunting rambut, dipakaikan kain alas untuk mengelakkan rambut jatuh di atas baju, si tukang gunting akan menyuntikkan ubat Anesthesia secara rahsia kepada mangsa. Ubat ini akan menyebabkan mangsa menjadi kebas/lumpuh dan tidak merasa sebarang kesakitan. Tukang gunting akan perlahan-lahan menghiris bahagian atas kepala mangsa hingga menampakkan otak. Mangsa yang tidak boleh bergerak tidak akan merasa apa-apa. Tidah boleh menjerit dan hanya mampu melihat di cermin dirinya diseksa oleh tukang gunting yang kejam itu. Mangsa juga boleh mendengar dengan jelas bunyi hirisan pisau di kepalanya dan bunyi tukang gunting rambut mengoyakkan lapisan kulit kepalanya dengan perlahan-lahan dan ia kedengaran seperti mengoyak kain.

Sehinggalah sebahagian daripada tengkorak sudah dipotong dan menampakkan otak, barulah kesan Anesthesia tadi beransur-ansur hilang. Dan kesakitan akan mula terasa. Pada saat itu tukang gunting akan merentap otak mangsa dengan kuat dan mangsa akan mati dalam kesakitan yang amat sangat.
sweeney todd Pictures, Images and Photos
Sweeney Todd Pictures, Images and Photos
Tukang gunting rambut biasanya akan mengambil gambar mangsa sebagai kenang-kenangan.
sweeny todd Pictures, Images and Photos
takot ta???
hehe....
(gmba2 di ats sume gmba sweeney todd..gmba real nyer ta ley tunjuk...sbb takowt sgt...hehe)

No comments: