Monday, January 31, 2011

25 random things about me..:)

jutaan terima kasih sya tujukan kepada encik jari2(suke hati aku je)...kerana telah mngtag sya..terime kasih ye..haha..:D

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

so...ni lah 25 random things bout me..:D..enjoy..hahaha

Friday, January 28, 2011

Sebaik-baik raja dan sebaik-baik tentera~!


actually da lame da sye nak buat entry pasal baginda.. :'(
tpi xde mase...
so tgh ade mase skit ni..sye nak bercerita lah...

Sultan Muhammad Al-Fateh...
adalah seorang yang amat HEBAT..MANTAP..dan WOW...
x knl baginda?

meh nak cerita~...

Monday, January 24, 2011

Hayya 'Ala-s-salah

salam...
today i would like to tell you about..the benefits of  prayer.....
yeah
seperti yang kita tau...yg umat Islam kat seluruh negara ni..WAJIB menunaikan solat 5 waktu...
solat adalah tiang agama....solat dapat mmbezakan kita dgn kafir...so kalau x solat mknenyer...lebih kurng la dgn mereka...

Sunday, January 23, 2011

Friday, January 21, 2011

kisah Serikandi Islam yg Hebat!

Bismillahirahmanirrahim..

Assalamualaikum kepada semua pmbaca…

Harini sya nak bercerita tentang mujahidah Zainab Al-Ghazali.

Sang mujahidah adalah seorng pejuang dan penegak agama islam yang amat hebat,dahsyat, mantap..sekali…
Sang mujahidah ini  dilahirkan pda tahun 1917..dan dilahirkan di Buhaira Mesir..dan beliau telah kembali ke Ramatullah pada tanggal 08 Ogos 2005
.

Thursday, January 20, 2011

awas~...gambaq anda di facebook..

mayb ramai da tau psl bnde nie..
tapi wat2 x perasan..or mmg xnak amek tau kot...
disini saya mahu mmberi peringatan lagi skali...
awas~ gambaq anda di facebook~..(cm tajuk entry ni je...haha)
yah~..
dulu saya pon seperti anda..
letak gambaq posing mcm2...
erk~!

sekarang ni bila tgk gmba org len yg cm tu..
terasa malu..
haih~
apala aku ni?(monolog)

saye nak share sumthing..
sbelum nie x wat 'read more' ni kn..
tapi nak wat cmne..
sila tekan read more...ini kisah benar~!

Wednesday, January 19, 2011

Tiramisu~ come to mama~!..:P

hai bersama saya dirancangan...

masak2 ketang keting ketung..bunyi periuk~
bersama hos kegemaran anda..
kak yana..(hahaha :P)

selepas baca resipi ini..x perlu lagi anda...merayu2 nak tiramisu~
boleh masak sndiri dirumah~...ya..


Bahan-bahan ( 10 atau lebih orang )

  • 1 bungkus biskut marie perasa coklat ( kalau xde kt kedai..mintak biskut kt sape2 yg bernama marie)
  • 250g cream cheese
  • 1 liter whipping cream
  • gula (ikut citarasa)
  • air bancuhan koko pekat (wah....)
  • serbuk koko untuk hiasan

Cara-cara

  1. Satukan cream cheese, whipping cream dan gula. Pukul.ketuk..lanyak...pijak.. hingga kembang (sehingga menjadi krim)
  2. *update* Celupkan biskut marie ke dalam bancuhan koko dan susun biskut marie yang dicelup tadi ke dalam bekas.
  3. Setelah itu letakkan satu lapisan krim yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses sehingga menjadi tiga lapisan atau lebih.
  4. Bila semua bancuhan telah habis dimakan dan bahagian atas disapu rata, hias kan dengan taburan koko di atasnya.
  5. Setelah siap, simpan di dalam peti sejuk beku ais...:P.

nie la hasilnya setelah siap..hahaha..(x try lgi pon resipi ni)..:P

seterus nya....
lepas dah siap...ape lagi..serbuuu~~~

bersama lagi kak yana ni rancangan dan waktu yg sama minggu depan..
bye~~~
masak2 ketang keting ketung ..bunyi periuk~

P/S: sye nk jugak org blnja tiramisu~..x kira..haha
Photobucket

hei anda~! saya jeles dgn anda~!


Entry nie dibuat pada tgh mlm..
disaat xda org lam bilik..dan saya sengsorng..
mgadap laptop...dan mnerjah blog org lain~..

saya ada terbukak satu blog nie...
beliau nie kwn sya di FB..
ya..mngikut tajuk entry sya nie...
begitu lah~!
saya jeles dengan anda......!




haha

blog cntik gila~
pandai melukis..
ade scanner..
pandai guna adobe..
dan mcm2 lagi..

melukis?...(minat gila kot)
edit2 photoshop..(lagilah minat)
sgala2nya psl arts la...
haha..

so lagi sekali saya katakan...

saya jeles dengan anda......!


jadi..ni jelah entry saya untuk mlm2 nie..
jgn lupa ..
saya jeles dengan anda......!
haha..gila~


kalau kwn2 semua nak tahu kenapa saya jees dengan die...lawat la blog die..haha
http://alwanpelangi.blogspot.com/
(sorry..promote blog anda disini...tnpa kebenaran..)

Photobucket

Tuesday, January 18, 2011

tudung? salah kah?

salam..
oleh sbb nak quiz math japg..so sya bersemangat nak wat entry psl tudung ni...hahaha
(xde kna mngena)

okay... serious..(muka serious)

sya paling xska tudung ariani?...arini?..pape jela..
sbb...tudung tu x lawa...bg pndpt sya la..haha...
tapi..bukan bnde nie yg sya nk cter skrng nie...
sya nk ckp psl..

orng pakai tudung nie lepas tu pin kt blakang..menampkkn bntuk leher..
ada yg mngatakan bhawa...menyerupai birawati kristian..dan mmg mnyerupai pon!
cube kamu tgk tudung yg die pakai dgn kamu pakai..sama x?
dan sbb tu la sya x ska tudung tu....dan mnyampah...
ha~...
one more...
even skrng tudung ariani?..arini?...wateverla...mnjadi trend smpai ustazah pon pakai tudung tu jugak kn..
mmg la senng nak dipakai n sarung je..tapi seriously...mmg x sesuai for ustazah..even labuh...
sbb...menmpkkn bntuk tubuh anda...

lagi satu psl tudung ariani?..arini?....(ishhh~!)...slalunya org sekarang pakai x tutup dada...tapi labuhkan bhagian belakang...
???
spatutnya labuhkan bhagian depan wahai sahabat2 skalian...
dan dinasihatkan x yah la pakai tudung tu...
mmg x menutup aurat dgn smpurna...seriously..

cube tgk betul2!...keluarkn biji mata anda..dan tgk betul!..(bengang)

next!
tudung bersnggul unta...
kamu semua tau x yg wanita islam dilarang untuk sanggul tinggi2 melangit?
kerana mnyerupai unta?
sya prnah ckp kt smeone..
'apsal nk snggul tinggi2?..buruk gila...! serious'
pastu org tu bls
'cntik la..mne de buruk'

erk!?
slalunya bnde yg slh tu la kita nmpak cntik...
bnde yg x elok tu la kita rase best...betol x??
mmg mcm tu sejak dulu lagi..

tapi pape pon...mmg seriously sya ckp..snggul tinggi mmg buruk...
so..sahabat2 skalian..tolong la ubah penmpilan anda...
xslh nk cntik...tapi berpada2 lah..biar bertempat..asal kan x bertentngn dgn Islam..


tolongla...wanita2 diluar sana..

“Katakanlah kepada wanita yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan lelaki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka meghentak kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung.” (An-Nur:31).

tolong sebarkan kepada mereka2 yg berkaitan...isu ni mmg diambil mudah je....

Firman Allah s.w.t,Dan berilah peringatan serta amaran kepada kaum kerabatmu yang dekat.” (Surah asy-Syu‘ara’: 214)


"Balligh 'anni walau aayat (sampaikan daripadaku walaupun satu ayat - sahih Bukhari)

akhir skali...
mohon maaf kepada semua..andai terkasar bahasa...
sesiapa yg dah bace nie..jadi fikirknlah nak sebarkn ke tidak..nak berubah ke tidak..
sume da beso pnjng...
anda kena tolong diri sndiri di akhirat nnti...xdak org len da boleh tolong..
semoga dpt diambil sbgai pngajaran..insyaAllah~..

Photobucket

Monday, January 17, 2011

terbaek~~~(adui)

15 haribulan kitorng budak2 MRC buat programme kt Taman Bukit Kuchai..
Youh Generation Carnival(Y-GENC)..
that day was a blast..
best gila~..
gn budak2 sana yg comel2..haha..
actually..carnival nie untuk remja..
tapi cm sikit je yg dtg...
budak2 je belambak..
tapi syukur alhamdulillah..
sumenyer berjalan lancar..wah~..

game yg paling gempak plus riuh adalah telematch...
mmg gempak budak2 ni~..(mkan tepung)

tahniah kpada semua yg terlibat.. :)


keesokkn harinya..iaitu
(ayt skema)
time ahad..aku..anith..yana n jiha g berjoging di kwsn TBK..
(nak g cari mknn sebenarnya)
skali..bnyk gila anjing..pergh~...
kecut perut gak..haha...
nmpak anjing..lari guna jln len..
pastu terpaksa lalu jln jauh..anjing pya pasal..haha...
(takkoottt~)

dan after balik dari TBK..
peristiwa mmntkan berlaku...
kene rushing gila pi leatrain..pergh~..
mmg kelng kabut aku..
lari sana sini kt kc ni..
haha..nseb bek xdak org...(suma g leadtrain)
..fuh~!
so..
cnclusionnya~...
ntah~...pikir2 la sndiri..xtau nk tulih ape..haha. :)
Photobucket

Saturday, January 15, 2011

Tidur lepas subuh?????

salam~
wah~...
harini aku nak bgtau skit korng ape faedahnya x tidur lepas solat Subuh..
da alang2 aku berjaga after Subuh ni..
tu aku rajin mncari maklumat psl mnfaat x tidur lepas subuh nie..:D
silalah bace tulisan dibawah~!



“Banyak tidur dapat mengakibatkan lalai dan malas-malasan. Banyak tidur ada yang termasuk dilarang dan ada pula yang dapat menimbulkan bahaya bagi badan.
Waktu tidur yang paling bermanfaat yaitu :
Tidur ketika perlu tidur.
Tidur di awal malam – ini lebih manfaat daripada tidur lewat malam
Tidur di pertengahan siang –ini lebih bermanfaat daripada tidur di waktu pagi dan petang. Apatah lagi pada waktu pagi dan petang sangat kurang manfaatnya bahkan lebih banyak bahaya yang ditimbulkan, lebih-lebih lagi tidur di waktu Asar dan awal pagi kecuali jika memang tidak tidur semalaman.


BAHAYA TIDUR PAGI (erk! yeke?)
[Pertama]
Tidak sesuai dengan petunjuk Al Qur'an dan As Sunnah.
[Kedua]
Bukan termasuk akhlak dan kebiasaan para salafush soleh (generasi terbaik umat ini), bahkan merupakan perbuatan yang dibenci.
[Ketiga]
Tidak mendapatkan barokah di dalam waktu dan amalannya.
[Keempat]
Menyebabkan malas dan tidak bersemangat di sisa harinya.
Maksud dari hal ini dapat dilihat dari perkataan Ibnul Qayyim. Beliau rahimahullah berkata, "Pagi hari bagi seseorang itu seperti waktu muda dan akhir harinya seperti waktu tuanya." (Miftah Daris Sa'adah, 2/216). Amalan seseorang di waktu muda berpengaruh terhadap amalannya di waktu tua. Jadi jika seseorang di awal pagi sudah malas-malasan dengan sering tidur, maka di petang harinya dia juga akan malas-malasan pula. (betul3..mmg penat gila kot tidur lepas subuh)
[Kelima]
Menghambat datangnya rezeki.
Ibnul Qayyim berkata, "Empat hal yang menghambat datangnya rezeki adalah [1] tidur di waktu pagi, [2] sedikit solat, [3] malas-malasan dan [4] berkhianat." (Zaadul Ma’ad, 4/378)
[Keenam]
Menyebabkan berbagai penyakit badan (hati2 ya sume)

tulisan ni dicopy pasta dripada http://anadinmu.blogspot.com/2010/11/awas-bahaya-tidur-lepas-subuh.html
silalah click kalau nak bace lebih lanjut...

nak tambah skit...hehe
mase aku g talk pasal 'jadi remaja: seronok ke?'
kat AMF IIUM...programme intermahallah..anjuran MRC...(nak gak promote even da habis..haha..)
brother Fadzli Yusuf bgtau kt kitorng..
kalau xnk tiur lepas subuh senang je..
buat smthing yg korng suka buat..
for example..
-facebooking (mmg suka pon kn bnde nie)
-blogging (mcm aku tgh wat skrng..:D)
-dengar lagu (boleh kalau mngelakkn korng mngntuk)
-baca buku add math (erk!? kalau suke boleh la..haha)
-main game (sape ade game baru?? nak~)
-wall climbing (heh!?..okay myb terlalu melampau..:D)

dan beliau ade cerita...
tiba2 time beliau bg talk psl nie...ade student tnye..
'kalau bnda yg sya suka buat adalah 'tidur'..camne?..so kena tidur jugak la?'
haha..kitorng punyerla gelak trbahak2 kat lam AMF tu...
(ape la sengal~..soalan pandai sgt..:P..da jelas2 topic 'jgn tidur lepas subuh..' )
haha...

thats all from me..
harap dapat mmberi manfaat.. :)....insyaAllah...:D

Friday, January 14, 2011

pin pin pon pon!

tajuk diatas tiade kene mngena dengan entry yg bakal aku tulis...ngeh2

tgh2 syok2 aku mngadap laptop...
tiba2..tet tenet tenet~!

adoi~ malasnyer~!
ketang ketung ketang ketung
(sound effect)

cmne nak men pingpong nie..hahaha
aku x reti la....
tangn bngku btol...
(xreti men bola 'kaki bngku'..x reti men pingpong 'tgn bngku'?)
hahaha

alamak~!
gaya je lebih..bola pukul x kena pon..haha..lawak2..
(gaya itu pnting)
wahahaha...xley blah~...


P/S: mcm la ade pemenang 'gaya pengetuk ping pong terbaik'~!
(sorry la aku bukan pukul bola pingpong..aku ketuk..tats y la bola ntah kemana tu..:P)
Photobucket

idea gila kot...

tgh2 mlm nie barulah dtg idea gila yg ntah pape..haha
myb idea bagus gak kut..

aku terase cm nk deactive account facebook selama seminggu..or sebulan myb..
agk2 ramai x cari?..haha
malas nk on fb...hmm...ke x yh on selama sebulan...ke seminggu ke...heh!?..
hehee...
time brthday baru on balik..haha..orite ?.... : )

hmmm~
ok x idea yg x seberapa nk gila ni???...ughhhhhhhhhh~
Photobucket

Thursday, January 13, 2011

cinta~..^ ^


inteam-kalimah cinta

Pepohon cintaku kian merimbun

Semakin dicantas makin bertunas
Tidak mampu mendustai hatiku
Rasa cinta fitrah manusia

Siapalah aku menolak cinta
Yang hadir di jiwa tanpa dipaksa
Hidup ini tidak akan sempurna
Tanpa cinta dari Tuhan Yang Esa

Adam Hawa bercinta di Syurga
Angkara iblis terpisah menderita
Kerana cinta mereka setia
Bertemu di dunia

Dengan cinta kenal Pencipta
Dengan cinta kenal RasulNya
Kerana cinta kenal saudara
Bahagia keluarga
Oh indahnya cinta

Hidup tanpa cinta
Sengsaralah jiwa
Sengketa dan dusta
yang merajai jiwa

Di batasan cinta syariat terjaga
Tanpa keraguan tanpa kesangsian

Betapa sucinya kasihMu Tuhan
Betapa agungnya kebesaranMu
Diri ini mengharapkan cintaMu
Kekalkanlah rasa kehambaan ku

__________________________________________

haha....kenape aku wat post ni?
Am i in love?
Yana in love?? betul kah??erk!?

cinta itu fitrah manusia.
xleh tolak...lari kemana pun..kite ttp ade perasaan nie...betul x?
makan x basah, mandi x lena, tidur x kenyang...
haih~~~~~
----------------------------------------------
haha...saja je...wat Gimmick...
nak bercinta? lupekan lah~... x mao aku...:D

aku ske dengar lagu ni la...even lagu lama...
haha..dulu kecik2 nyanyi gak lagu ni...time besar baru la dengar betul2...
budak kecik en...men bedal je~..:P

Photobucket

Wednesday, January 12, 2011

astaghfirullah ~

sedih aku melihat pakaian gadis2 pada zaman ini..













fesyen berkemban syarifah amani dan adik beradiknya mmg jadi topic hot skrng nie ya....
mmg xsnggup aku nak tgk anugerah skrin tu....
sume nak tmbah dosa je....heh!?

hmm~....mmg la dunia ni nak kiamat....

dgn topic nie yg tgh hot..aku nk cter pngalamn aku time outing..

ke pasar mlm
time nak g pasar mlm yg kt sebelah uia pj nie je...
aku ngn roomate aku nak g bli smthing la kt pasar mlm tu..
kbetulan pulak...sebelah kitorng ade gdis 2 org...
yg kwn sorng da ok..lagi sorng tu...ish2....
astaghfirullah~
ape nak jadi...pakai tudung je lebih...aku tgk pon malu~
pakai tudung, berbaju sendat,berlengan pendek,berseluar track..dan berselipar..
xleh ke tutup aurat dgn smpurna?...
dah alng2 bertudung tu...
dah time tu hujan....x sejuk ke kak?
heh!?..x phm aku budak2 zaman sekarng nie...

pastu time jln mrentasi pasar mlm dlm keaadaan hujan tu.....ade brother tu pekik kt aku...basah kasut tu dik...
aku pon berkata pada roomate ku..biar basah kasut + stokin + kain (kbetulan berbaju kurung time tu)..asalkan tutup aurat...aku rase cm nak bgi je kain ke ..sweater yg aku pakai tu kt sis tu..mne tau miskin sgt kot...xde duit nk bli baju labuh2....kesian :'(...

peristiwa KLCC..time nk bli ticket LRT
hmm..time ni aku ngh beratur nk bli ticket..
kbetulan pulak time dpn aku ni ade sorng wanita dan kekasihnya..myb...
baju die ..astaghfirullahal azim....
nak je aku bg cardigan kt die suh tutup..
baju da ketat, sluar pendek giler, rambut dye..
erk!?
aku terpikir sejenak didlm hati...
rambut nie lah nnti lam neraka kne cabut2 smpai tercabut kulit kepala kt neraka nnti...
dan bnyk lagi seksaan yg berat...
kulit yg die tnjuk dan tyng kt sume org nie...kne bakar2...
ape nak jadi la....
yg ni lagi miskin...sume x mmpu nak bli...

mungkin diorng x tahu kot cmne nk tutup aurat...
bia aku bgtau...
- aurat perempuan dari hujung rambut smpai hujung kaki...
kecuali tapak tgn dan muka.
-aurat sesama perempuan dari pusat smpai lutut..
-baju xleh ketat..
-tudung xleh jarang..
dan sebagainya..

ya...dan akhir skali..aku nk komen skit pasal artist kt Malaysia nie...
dah la time menng kt AJL ke Anugerah skrin ke....korng sebut cmni.."alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH dan bla bla bla...'...syukur ke hadrat ilahi'...'..n bla bla bla...
perasaan x ade name ALLAH disitu..tapi kenape pakai baju x cukup kain?...tunjuk baik dgn mnyebut alhamdulillah..syukur kepda Allah dan sbgainya?? atau mmg trend skrng sebut name ALLAH kalau menng? aku x snggup nak tgk dan dngar ucapan korng..terasa malu gila walaupun jauh....malu dgn Allah...tolong la..sempurnakan diri dulu..tutup aurat kalau nk sebut nama ALLAH...x malukah dgn ALLAH?...

renung2kn dan selamat beramal...
sorry..tazkirah pnjng skit kali ni...
semoga dpt diambil sbgai iktibar...

"Balligh 'anni walau aayat (sampaikan daripadaku walaupun satu ayat - sahih Bukhari)


Photobucket

Tuesday, January 11, 2011

facebook akan hilang?


Assalamualaikum,
Berita purnama,
sume org duk kecoh facebook akan dimansuhkan..
menurut laporan yg aku baru dapt ( ceh )
facebook akn dimansuhkan pada 15 march 2011..
apakah yang akan dilakukan oleh anak2 muda kita jika tiada FB..
mak2 dan bapak2 pon begitu..
dimanakh masa lapang mereka akan terisi..
segala persoalan ini akan terjawab pada 15 march nanti.
sila nantikan berita ini dilain waktu.
kalau xde..xde la tu..

berlari2 ke bukit,
terase penat duduk sekejap,
apsal ko nak lari nek bukit,
nek kereta kan senang.

yana melaporkn dari atas katil depan laptop.,..( tido~~)
sekian assalamualaikum


Photobucket

Monday, January 10, 2011

budak yg perasan muda~

Tajuk diatas ditujukan pade sorng budak yg perasan muda...

nak djadikan cerita..smlm kitorng (keluarga bahagia)..
pergi ke edu fair di KLCC...
dan disana apabila kitorng pon ditahan oleh beberape org untuk isi borng bg lepasan SPM..


dan dialog antara budak perasan muda tu bersama abg promoter...

BPM- budak perasan muda
AB-abg promoter
P-paan
C-chera
KB- keluarga bahagia
___________________________________________________________

AB- minat grafik ke?

BPM- huh? er..boleh la~..

AB- owh kt sini kitorng ade kos grafik, multimedia dan macam2 yg berkaitan dengan grafik la. so kalau adik minat boleh isi borang dululah dekat situ. pergi duduk situ tulis borang.

BPM- erk~..aaaa~..paan~...isi borang..(tapi mlngnye time tu paan sibuk mncari beg..:P) ..alah! ape aku nak wat ni..urm isi jela..hehe


AB-haa~ tu camera pon da ade tu..boleh la...isi je...minat photographer..sini ade kos photographer...bla bla bla..

BPM- hahahaha~...

P- ha ah..camera da ade tu..wahaahhaa(budak ni tibe2 duduk sblah ...pdhl camera kau..haha)

KB- wahahahahaa..

BPM- erk..kalau untuk bukan lepasan spm boleh isi ke?

AB- er maksudnye? STPM ke?

BPM- er~ lebih kurang cmtu la..hehe

AB- boleh je..lepasan diploma pon boleh..

(selepas beberape minit)


BPM- er..lepasan nie nak tulis ape?

AB- tulis STPM la...adik STPM kn tdi?

BPM- errrr~...x lah...

AB- aik? tadi cakap STPM...

BPM- erm maksud sye..sye x join ppe lagi sekarng ni...tgh relax...hahaha( xnk pnyamaran kantoi..)


C- mngkok gana pdhal ko da masuk UIA...wahahha..


BPM- syuuuuuuu~ diam la...hahahaha..ok la bang da siap da...sye letak sini tau...hahahahahah~!

AB- hahaha..ok2..haha..

( layan je brother tu..pdhl die xtau ktorng gelak sbb ape..)

________________________________________________________

begitu la ceritanya..haha..kesian brother tu ditipu oleh pelakon2 yg x bpe handal nie..wahahha..dan lps tu perjalanan dteruskn untuk mncari beg2 free..haha
so..fikir2knlah sape Budak Perasan Muda tu..haha..:P
Photobucket

Saturday, January 8, 2011

kesengalan melanda~

kesedapan diatas ditujukan kepada..
jeng jeng jeng
TIRAMISU!!! come to mama!~~


















pergh sedap seyh..
bila lah aku dapat mmbenamkan diri kedalam tiramisu tersebut..
(diri? wahahaha...gigi la..)
ni sume group 'keluarga bahagia' pnyer psl..
wat aku kempunan...ceh~..
wahahaha..:P

faint~
Photobucket

Friday, January 7, 2011

cerita dongeng keciik2


Pada suatu pagi yg hening,
ter dapat 3 puteri jelita yg tnggl di atas menara,
puteri2 tersebut sedang mnunggu ibu tiri mereka yg keluar untuk mmbeli sarapan,

oleh sebab terlalu lama terperangkap didalam menara,
puteri2 tersebut membuat satu permintaan berbunyi
'kami harap 2 putera kacak akn selamatkan kami disini'.

selang beberapa minit,
kedengaran suara perempuan mnghampiri,
dia adalah ahli sihir yg jht dan ibu tiri puteri tersebut,
mereka merasa sangat takut,
kerana ibu tiri nya mngupah ahli sihir tersebut untuk mnyihir menara itu.
kalau disihir maknanya mereka akan terperangkap seumur hidup,
'tidak!!!!' mereka menjerit.

semasa ibu tiri dan ahli sihir tengah sibuk..
tiba2 dtg la dua orng putera yg berbaju biru,
dgn bergayanya mereka mengalahkan ibu tiri dan ahli sihir.
akhirnya 3 puteri tadi diselamatkan dari terperangkap.

(ini gara2 terperangkap lam bilik tdi..wahha)


pelakon:
yana : puteri 1
fify: puteri 2
dayah : puteri 3
fiza : ibu tiri
farah : ahli sihir
brother technician 2 org : prince charming


p/s: wahahaha..thnx bro kerana slmtkn kitorng..:D


Photobucket

Thursday, January 6, 2011

cerita hati!!!!

Wah...

you're sure are cute dalam cter c u di IPT..
jadi budak nakal~..
i'm in love with his voice...
.:D..haha
ya lah...lagu yg paling best...yeah~..
jom tgk lyric die..!!!!!..

(excited)

Cerita Hati

Album : Hafiz Hamidun
Munsyid : Hafiz Hamidun
http://liriknasyid.com



Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang
Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta


lagu yg best untuk aku berangan...:D
suke style die biler dalam kumpulan unic...
style skrng..mmg x sesuai...:D
Photobucket

Wednesday, January 5, 2011

idea idea~

excited brother nie...hahaha..:P..yeah!
Salam all...
pgi tadi time aku n fiza beronok2 di class english..
dan after mndpt pujian daripade org ramai after mnghantar magazine ktorng...
tiba2 terlintas satu idea kat kepala otak aku...

aku pikir nak wat satu magazine size B5(btoi ker?)  kot ( size reader digest tuh).
dan dalamnyer dimuatkan oleh entri2 blog aku sbelom nie...hahaa...
bunyik cm best..2 pasal nak wat sebijik..

so kite tggu la hasilnya..insyaALLAH process pndesignan akan dibuat bermula dari sekarang...
ha~
tggu la perkembngn semasa dari blog nie ya~..:P
sape nak boleh order.cmmnt kat etry nie...(ceh~ mcm ade org nak jer..).hahaPhotobucket

Tuesday, January 4, 2011

'JELITA price of beauty'


Wow~
mock trial mmg terbaik ah~..
mmg x dpt dinafikan lagi yg amalina tu pelakon yg amat3 hebat dan berbakat..
terpegun kot tgk die brlakon..perghh~..
mmg terbaik~..

cerita ni psl ape?
The story is about a young girl named Tasmina Bt Hishamuddin, obsessed with beauty and is capable of doing anything to get what she wants. She managed to convince herself that she is fighting for her rights as a human. Is she?

She believed that religion, law, and the society are all against her. Will Tasmina get what she wants, or is the price of beauty too high? Will justice protect her?

ha~ lupe plak ak tulis...mock trial 'JELITA price of beauty' ni telah dilakonkn oleh budak2 law yg amat berbakat...matop~

(shhheeezzzz..aku teringin nak blakon teater...!!!!!)
ugh~
Photobucket