Saturday, February 26, 2011

bertukar2..@_@

salam~
dengan ini blog 'when yana write' ingin menukarkan pnggunaan 'sya' kepada 'aku'
sebab..rse cm awkward la...x besa...
so tukaq aku jela nohh~~
lagi selesa nak menulis~
^^..
okay harini aku nak cter psl......

Friday, February 25, 2011

secret garden...^^

okay..
sekarang nie me n semua CFS IIUM student akn bercuti dari study
n balik ke rumah masing2..

sy n the MRC MK geng berkampung di CFS nie untuk prepare nak g PD..
untuk ape?
Cuti2 MRC..^^
heeee~..
i can't wait....:D
okay...
bukan psl tu nk ckp sbenonya...

Monday, February 21, 2011

Merdeka~!!!!!!! yeeeeeaaayyyy~!!!!!!

Alhamdulillah..
akhirny sya merdeka daripada EXAM!!!


huuu~
tapi kenapa rasa mcm stress lagi nih!!!/?
STRESS STRESS StRESS
aduh2
sudah yana..stop thinking bout ECONS...
life must go on...OKAY??

mmg disaster la..
duk lam AMF tadi mcm nak jerit kuat2...
suma org cm..erk~
aduh...nak meletup...haih~


Wednesday, February 16, 2011

selawat


sebenarnya bnyk fadhilat selawat ni... antara nya satu kisah seorang ahli tasawwuf.. die menceritakan bahawa jiran nya nie seorang yg bnyk melakukan maksiat, dan die cuba mengajak jiran nya itu kejalan yg benar, tp jiran nya itu tidak menerima ajakn nya itu sampai jiran nya itu meninggal.. selepas kematian jiran nya, die melihat didalam tidurnya bahawa jiran nya itu berada pada setinggi-tinggi tempat diatas nya terdapat pakaian bewarna hijau yg didatangkan dr syurga yg merupakan pakaian kemuliaan dan kebesaran. lalu ahli tasawwuf in bertanya pada jiran nya, bagaimana kamu boleh mendapat martabat yg setinggi ini?.. lalu jiran nya menceritakan bahawa pd suatu hari aku menghadiri majlis zikir, dan jiran nya berkata aku mendengar seorg alim berkata, barangsiapa yg berselawat keatas nabi dan meninggikan suara bacaan nya, nescaya wajib ia masuk syurga.. lalu org alim itu berselawat dan kami mengikuti nya berselawat.. dan ALLAH telah mengamppunkan dosa kami yg berada dalam majlis tu pada hari itu...

SEKADAR PERKONGSIAN drpade seorng shbt di FB..:)....


Photobucket

Tuesday, February 15, 2011

salam maulidur rasul~

salam..
pada pkol 12.38 pagi ni..
kita telah pon memasuki 15 February bersamaan dengan 1432 HIJRAH PADA 12 RABIULAWAL 1432H..
iaitu hari kekasih kita maulidur rasul..


sye rase sedih jugak..bila org2 Malaysia nie hanye ingt sambutan hari kekasih je..iaitu hari valentine...
disini sye ingin menekankan bhawa hari valentine nie HARAM...

Monday, February 14, 2011

selamat jalan teman...:")


sebiru hari ini by Edcoustic..
lagu yg sgt mngusik perasaan...:'(
sedih la lagu nih~!!!
:'(~~~~~~
bila dengar lagu ni je msti nak mnangis..
kepade shbt2..setiap pertemuan msti ade perpisahan..
so..
teruskan perjuangan anda..
:'(
semoga ukhwah kita xkn putus smpai dsini..

Sunday, February 13, 2011

:'(

wahai umat yang tidur...
bangunlah dari katilmu
buanglah selimut yang menyenyakkan lenamu...
tinggalkan kelazatan yang melengahkan gerakmu..
aturkanlah langkah dan mulakanlah hidup baru..
hidup yang jauh dari kemurkaan Allah..
tetapi dekat dengan rahmat dan kasihsygNya..

lalu siapakah yang akan meneruskn perjalanan yang sukar ini...
perjalanan yang mmerlukan pegganti untuk meneruskannya...
yang tidak menunngu mereka yang berguguran..
mahupun berhenti berehat...
atau memperlahankan langkah..
jalan yang diwariskan oleh baginda...
untuk mereka-mereka yang ikhlas berjuang...

lalu siapakah jiwa-jiwa yang ikhlas ini?.
jawapannya ditangan anda...!


kesyukuran kepada Allah SWT..
selawat dan salam ke ats baginda..
Muhammad  SAW
Jutaan penghargaan kepada para sahabat..
para tabi'in..
ulama' dan para da'i
yang menyebarkan risalah Islam hingga ke hari ini...

Ya Rasul...aku rindu padamu.... :'(


Photobucket

Monday, February 7, 2011

survival guide~

oleh sebab bosan yg termat sangat..xtau nak buat ape...so sye rase mcm nak buat tag..haha
pdhl nak exam lagi dua hari..fuh~


anda dikehendaki menulis kisah tentang diri anda berkenaan tentang hal yang anda lakukan dengan terpaksa dan terdesak...selepas habis wat entry nie..tolong tag kawan2 anda seramai 5 orang dan tag saya balik...sbb sye pon nak tau cerita anda..:P...sila letak link entry anda di post ini..TQVM..:D

dimalam yang dingin aku berjalan keluar dari rumah~...
lepas tu aku berenti...(rase mcm lupa sumthin)
aku pon bgtau my mommy...mak..rase mcm lupa bawak bende la...tapi apa benda ha?...

apa yg berlaku di mesir??

Ya Allah...
takut tgk pergolakan yg berlaku kt Mesir...
revolusi yg bertujuan untuk mngulingkan President Mesir Hosni Mubarak..

Saturday, February 5, 2011

sambungan sebaik-baik raja dan sebaik-baik tentera~!


Salam to all readers..now I would like to continue my story bout Sultan Muhammad Al-Fateh..

Serangan demi serangan dilancar untuk menawan kota constantinipal tapi tidak Berjaya..Sultan Muhammad Al-Fateh mendapat memikirkan strategi baru apabila tetera kristian berjaya mematahkan serangan tentera2 baginda…