Thursday, March 31, 2011

tengok dan diam??? TAHNIAH!! LA!!..

salam..
kejadian ni berlaku kt fb..
agak membara la jugak lyn budak yg mcm ni...
rase cam nak bako!! je...=.='
BAKO jela minah ni!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, March 30, 2011

cara2 syaitan membuka aurat wanita..part 1


Cara syaitan membuka aurat wanita!

Berikut adalah cara-caranya…ce la tgk!!

Menghilangkan definisi hijab.
Syaitan bisik pade para wanita yg hijab ni xde kaitan pun dengan Islam….ia sekadar perhiasan..fesyen..mcm org2 dok kata la ni…hijab ni fasyen ja~!.. what the fish? Alangkah bagusnye  sorang wanita tu menanggap hijab ni bukan fesyen semata2 malah melambangkan identity kita sebagai seorng Islam dan memakainya adalah ibadah bukan fesyen . biar hidup kt mna pun..hijab tetap dipertahankan.. bila seorng wanita bertahan dgn prinsip hijabnya..syaitan pun tuka strategi yg lebih halus..cara2nya adalah~~

Tuesday, March 29, 2011

jom jadi org2 yg ganjil..


Abu Hurairah r.a. meriwayatkan, bahawa Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam telah bersabda yang bermaksud:
“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil. Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil” [Hadith Muslim no. 145]

Monday, March 28, 2011

i still want that camera!!

salam..
yeah...dari dlu n until now...i still want that camera so badly!!!
jealous jiddan dgn sape2 yg dah ade sebijik...
on the way nak kumpul duit...
hurm~~~..
of course xkn dpt dlm ktu terdekat ni kan...huih~~~


Saturday, March 26, 2011

sy xnk "HOT" di dunia sbb tkut "HOT" diakhirat

Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.
Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang.
Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.
Aku juga tidak mau menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang dikecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.
Bagaimana akan kujawab di hadapan Allah kelak andai ditanya? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi?
Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki dan menghias peribadiku karena itulah yang dituntut oleh Allah.

Thursday, March 24, 2011

mari tgk..aurat wanita dari Al-Quran & Hadis.

1. Bulu kening
-Menurut Bukhari, “Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening.” Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.
2. Kaki (tumit kaki)
-”Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.” (An-Nur: 31)
Keterangan: Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki.

Wednesday, March 23, 2011

tanya dan jawab dlm arab & cina...

salam..
harini nak letak 3 soklan je...dgn 3 jwpn....
bleh la korng guna nk ckp dgn kwn2 ke kan...
yg chinese tu men tulis je..ping ying x betul pon..
kalau salah..betul2kan lah yer..:D

first!
ma ismuka?(untuk bro) / ma ismuki? (untuk sis)
ni de ming je xe se mek?
apa nama kamu?

ismi ahmad/fatimah.
wo de ming je se ahmad/fatimah.
nama saya ahmad/fatimah.

Tuesday, March 22, 2011

bestnyer syahid~!!!

salam..
tadi time class arab..ustaz ade ckp psl syahid ni..
tulah nak share skit..
apakah ganjaran2 yg akan korang dpt jika syahid~~~!

mendapat keampunan time darahnya memancut keluar..
(ce bygkn..dah xde dosa da...bersih..suci...mcm mula2 lahir...)

melihat tempat duduknya disyurga
(ce bygkan lagi..kita mmg kompom2 dah masuk syurga!!...bley lalu laju je atas titiran siratulmustakim..ke terbng je trus..laju je dpt masuk syurga!!)

dihiasi dengan hiasan iman
(ce byngkan..huu~)

kefobiaan

kejadian ini kisah benar...
tempat kejadian terpaksa dirahsiakan...
sape yg tau dari fb mmg tau la ktner en...

salam..
semalam telah berlaku sesuatu yg tidak dijangka...
mmg cuak dan fobia melanda diri dan roomate2 skalian...

Sunday, March 20, 2011

tolong menolong amalan mulia...

salam..
smlm aku dan family aku nak keluar beli barang dapur..
tiba2 alarm kereta rosak...
dan kereta x boleh hidup...
ktorng mmg terpinga2 la kt ctu kn..
xde sorng pon nak tolong..
sampailah ade seorng india yg tolong...
beliau tolong tgk2kn dan hidupkan enjin...
time tu mmg rase..bgusla beliau...tlong ktorng..TQ2..
aku pun terfikir...dimana org melayu??..kaum sendiri susah pun xnak tolong..
pndng cmtu je...haih~

Saturday, March 19, 2011

tanda-tanda kiamat kecil...

salam..
mari sama2 kita tgk tanda-tanda kiamat kecil.


1.penakhlukan baitulmaqdis
 Dari Auf b. Malik r.a., katanya, “Rasulullah s. a. w. telah bersabda:”Aku menghitung enam perkara menjelang hari kiamat.”Baginda menyebutkan salah satu di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis.”-Sahih Bukhari








Friday, March 18, 2011

sabar yer sabar...

salam..
kenape la budak tu buat aku marah..heh!??
ketensionan betol la dengan kau...ish3..
delete ko kang!!!!




sabar yana sabar..As Sabarul Minal Iman..sabar separuh drpade iman..yer..sabar2...
fuh2..fuh2..


ok2..
dah cool down sket..
tapi bak kate org..

Monday, March 14, 2011

kenapa bertudung?..x rimas ke?

Seusai solat, saya mengambil tempat di sisi seorang perempuan melayu yang tidak bertudung. Sambil saya membetul-betulkan lipatan tudung, perempuan di sebelah saya menegur.
" Awak, boleh saya tanya?"
"H......mm, iya..boleh" Jawab saya sambil tersenyum.
"Kenapa awak pakai tudung ya..tak rimas ke?labuh pula tu…" Dia bertanya.
Saya terdiam. Tak menyangka, itu soalannya.
"Tapi kenapa ya?"
"Tak ada apa-apa..saja nak tahu, sebelum ni tertanya-tanya sendiri je" Dia menjawab. Kelihatan dia benar-benar ingin tahu.

Saturday, March 12, 2011

i got new baby hamster part 2

salam ..
ingt x?
haritu aku ade bgtau psl hamster aku da ade baby kan..
n kalau ank2 die besar nak tunjuk kt blog nie kan..
okay..
ank2 fluffy semuanyer ade 6..kalau x silap...
die dah mkn 2 ekor..
so tnggl empat...
ni la gmbar mereka..hheee~

nampak x2???..wee~. cute~!!
Photobucket

Tsunami

Jepun hari ini dilanda gempa bumi berukuran 8.9 magnitud di timur laut negara itu dan menyebabkan tsunami setinggi empat meter yang menghanyutkan kereta dan meruntuhkan bangunan di sepanjang perairan dekat pusat gempa.

NONELaporan menyebut, malapetaka itu disahkan mengorbankan sekurang-kurangnya 88 nyawa.
p { margin-bottom: 0.08in; }
Polis menyatakan antara 200 hingga 300 mayat telah dijumpai di bandar Sendai yang terletak di bahagian timur laut Jepun.
Kawasan dalam negeri Miyagi itu terletak paling hampir dengan pusat gempa.
Selain itu, seramai 349 orang lagi dilaporkan hilang akibat bencana tersebut.
Jumlah berkenaan dijangka akan terus meningkat berdasarkan skala gempa dan tsunami yang terbentuk kali ini.

Friday, March 11, 2011

boleh ke tgk wayang!??

sperti mana yg kita tahu..ramai yang tak tahu hal sebenar tntng...samaada wayang ni haram ke tak...
ramai jugak yg ckp ngn aku...'eh wyng ni bukan haram ke?'..aku pon x tau nak ckp mcm mane...so bacelah yg bwh nie....betul ke tgk wayang ni HARAM???

Monday, March 7, 2011

birthday trip~

Assalamualaikum..
smlm...was my brthday~..
wee~
n my dad bwk satu family g bentong..
actually bukan 1 family pon ikot..kakak aku mls nak join..so die lepak kt umah..

picnic kt air terjun camang kalau x silap..
best tu best...
tapi air die deras kemain..

air terjun die pon scary~
time aku baru sampai..nmpak la bberapa org...

Sunday, March 6, 2011

Tanjoubi omedetou!!!!

as stated above~
Tanjoubi omedetou For me!!!!
Weee~..
haha..okay...

today is my birthday..
i would like to thank all my friends for the great wishes~!!
May Allah bless us all!!..
LOVE U ALL..:D
nk DSLR 1 for my brthday present boleh??..haha..:D

Photobucket

Kelebihan Surah Al-Mulk

Surah Al Mulk adalah surah keamanan dan keselamatan, kerana ia menyelamatkan pembaca-pembacanya dari siksa kubur. Sejarah telah membuktikan seperti yang berlaku di zaman Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Ibnu Abbas menceritakan:

"Pernah suatu ketika setengah para sahabat berkhemah di atas kubur. Mereka sebenarnya tidak menyangka tempat itu adalah kubur. Setelah beberapa ketika berada di dalam khemah, mereka tiba-tiba terdengar suara orang membaca Surah Al Mulk dari mula hinggalah akhirnya.

Saturday, March 5, 2011

i got new baby hamster

weee~
aku dah dpt baby hamster baru..
tapi x boleh pegang la kan..
still dlm proses pembesaran..
rasenyer ade 4 ekor..
fluffy yg aktif..

Thursday, March 3, 2011

Cuti-Cuti MRC MK

dah 3 hari aku x bukak fb n blog..
rindu3..

well knape x bukak..
sebab ktorng( MRC MK)..
ade family day kt PD..
mmg best JIddaN la...