Friday, April 29, 2011

takotnyer dpt surat cinta..

assalamualaikum...
mnggu ni aku x balik rumah lagi disebabkan oleh aku akan berkampung kt BTR bersama2 hafizah chan untuk ke UNISEL pade keesokan harinya~..
penat kem motivasi smk kesuma tu pon x abih lagi... tekan sini kalau nk tau apa yg berlaku kt kesuma tu..:D
geng2 fasi kesuma..:D

kali ni aku dijemput tuk mnjadi fasi programme kem anti zina..
aku pon xtau apebnde lagi..sbb mlm ni baru nk g meeting...
skrng ni tgh terpikir kt kpale hotak aku cmne la nak bergerak ke sane...??
pergh bnyk plak job time short sem...haha..(berangan)

mmg dekat sgt nak ke sane tu(tgn didada mata keatas)~~~~~~~ (ombak tu lebih skit..)
kalau dari UIA kne start from.. Bus > LRT >tuka kt majid jamek (apebnde ha name train yg kne tuka tu..ktm kot...:P)
kalau dari rumah...LRT> Tuka train...(jgn ingt step dia skit...dekat..) =='
kalau naik moto..lagilah berkampung aku tgh jalan..mno aku tau jalan...avanza??..haha..jgn harap..kemek kreta bpak aku..haha~ drive ke PD haritu pon dah bercorak2..lagilah bpak aku bgi bwk jauh2~ =.='
anyway~
doakan lah aku sampai ke BTR dgn selamat yer...
insyaAllah...

P/S: oleh sbb terlampau bnyk job..(tgn didada mata keatas)..aku pon study comp 1 smpai lebam mlm smlm!! 1 chpter je pon...(1 chpter pon belambak beb)...cramp otak aku...lps ni aku nk study arab sampai lebam plak...! ha~ oleh sbb terlampau lebam aku blajo smlm..harini aku terlepas class... so kalau nmpak aku online pagi2 buta(x buta sgt pon..area pkol 8) jgn tnya kenapa !...takot nya dpt surat cinta dari UIA..==' ...(<<- baru la berkaitan dgn tajuk..hahaks~)


Wednesday, April 27, 2011

syafawi test!

assalamualaikum~

okay harini aku nak cter skit psl syafawi test yg baru lepas smlm~~~~
mmg agak senang la~
sbb korng tahu x soklan2 yg dibagi oleh ustaz kepada aku..

1- Ta'aruf
2- surah harian
3- buat ayat berdasarkan gambar...

seriously kacang putih~~~~
(riak gila)
haha~

ade gak yg aku men hantam je...

no lah~...mmg senang la...unexpected...
agak2 boleh exempted arab x lepas ni...
wish me luck la yer...:D
insyaAllah~

mnx2 lepas la kan!!!!....
huih~
keluar je dari kelas tu..mmg tersenyum lebar!
ambik beg trus chow~~~
buat pe nak tggu lama2 en...
huih~

p/s: study comp!!!... nk dean list!! 3.5 and above.....(study comp dgn study laptop..sama x??..haha)

ouh COMP1~~~~

Tuesday, April 26, 2011

SMK Bandar Tasik Kesuma! kem motivasi!

Assalamualaikum..
today i would like to  write about..
programme MRCg yg baru je lepas..
kem motivasi untuk bakal2 pemimpin sekolah yg bertempat di smk...bace tajuk jelah...:D..
mmg best la..even masa bnyk yg x cukup..
dan ktorng mmg terkejo2 nak kejo mase..
tapi..sumernyer dapat berjalan dgn lancar...
Alhamdulillah..syukur...
even x cukup tidoq slma 3 hari...
tapi...demi kawan2 dan adik2 yg tercinta..(hahaha!!)
pfftt~

mlm sbtu tu mmg busy jiddan dgn kerja2 untk keesokan harinya..
dan aku pon stay la kt ZC...
haha~..alasan~...
pdahal aiman najwa...(kwn baru) x dpt g same2 nek bas..sbb exam..
so aku sorng jela KC..
ambik la peluang ni nak stay dgn family2 yg dah berpndah kt ZC...:D
tapi mmg x dpt dinafikan lagi..mmg busy pon mlm tu..

PM(che) untuk programme kali ni~~~

okay ktorng bergerak pkol 7 pagi pade hari pertama dgn menaiki bas UIA ke sekolah tu..
sampai2 je..ktorg pon punggah la barang letak ats jalan...

nilah keadaan brg2 yg bersepah2.. :3

Thursday, April 21, 2011

seriously bahaya boh gambaq lam fb..

assalamualaikum...

tujuan aku mnulis entry ni adelah..nk bagitau hangpa2 sekalian..
bahawa di alam maya ini..
ade segelintir masyarakat yg x bertanggung jawab mncurik gambaq2 wanita2 kt dalam laman sosial...
sapa xtau laman sosial tu apa...
diantaranya adalah..
-FB
-MS
-Friendster
- dan lain2~

smlm...aku ader bukak satu blog ni..
dlm blog tu mngandungi gambar2 wanita bertudung yg dicuri...
belambak plak tu...
mmg bahaya...
tajuk setiap entry lagi la x boleh belah...

Wednesday, April 20, 2011

sorry..i cn't be ur consulter!

assalamualaikum..

woo~~..
harini aku nak cter skit psl sorng sahabat yg mnx consultation daripade aku...
yg paling x thn..die nak consult bnde yg mmg aku anti gler...

'couple'!?
what the??

and ya..my reaction was like...
urm..
ya...
then??
hmm...
okay...



Monday, April 18, 2011

hamsterku stroke? :'(

asssalamualaikum..

sperti manusia..binatang juga ade penyakit..
dan my hamster(lemboo) dah terkena stroke...

lemboo masih normal time ni..huuu~~

okay..
tanda2 hamster anda terkena stroke adelah..

Friday, April 15, 2011

the funniest advertismnt/commercial ever!!!


assalamualaikum~~~
check out the funniest commercial ever!!..haha

hey..there's something at your nose..


wow~ cheese~~ i love u~
 there's more...click at the title~~

Tuesday, April 12, 2011

perlu ke semua bnda nk post kt fb??

assalamualaikum..

okay topic yg akan dibincangkan harini adelah~~~

perlu ke sumer bnde nk post kt facebook!!!~~



biler kite tgk kt fb...
bermacm2 jenis status ader kt ctu..
mmg~~` (nak bace lagi??..tekan tajuk!)

Monday, April 11, 2011

Gangguan syaitan ketika menghadapi sakaratul maut

Iblis dan Syaitan akan sentiasa mengganggu manusia, bermula dengan memperdayakan manusia dari terjadinya dengan setitik mani hinggalah ke akhir hayat mereka, dan yang paling dahsyat ialah sewaktu akhir hayat iaitu ketika sakaratul maut.

Syaitan mengganggu manusia sewaktu sakaratul maut disusun menjadi 7 golongan dan rombongan.Hadith Rasulullah s.a.w.. menerangkan:Yang bermaksud: “Ya Allah aku berlindung dengan Engkau daripada perdayaan Syaitan di waktu maut.”



Rombongan 1

Akan datang Syaitan dengan banyaknya dengan berbagai rupa yang pelik dan aneh seperti emas, perak dan lain-lain, serta sebagai makanan dan minuman yang lazat-lazat.

Maka disebabkan orang yang di dalam sakaratul maut itu di masa hidupnya sangat tamak dan loba kepada barang-barang tersebut, maka diraba dan disentuhnya barangan Syaitan itu, di waktu itu nyawanya putus dari tubuh. Inilah yang dikatakan mati yang lalai dan lupa kepada Allah s.w.t. inilah jenis mati fasik dan munafik, ke nerakalah tempatnya.(tekan tajuk untuk read more)

Friday, April 8, 2011

ustaz marah kt sapa sebenaqnya!?~~~ aku pelik a weh!!!

assalamualaikum...
aku nak cerita satu story yg mmbuat aku agak terkejut dan terkesima..

kelas arab bermula pada pukul 2.30.
aku pon masuk ke kelas...
lalu tercari2 kelibat madi...
kemudian aku ternmpak dia keseorngan di bhagian belakang...aku trus menuju kearahnya..

"woah..madi..blakang gila duduk..slalu duk depan..?" aku bertanya.

"alah, kite pakai t-shirt la sebab tu xnak duk depan...lagipun kte pakai sluar jeans..takut ustaz marah" jawab madi.

slepas mndengar jwpan madi..aku pun mngambil tempat di sebelahnya..
beberapa minit kemudian, ustaz kelas bahasa arab kami masuk ke dalam kelas..
lalu pmbelajaran bermula seperti biasa....(tekan tajuk untuk read more!!!!)

makanlah kamu sebelum kamu dimakankan...

Assalamualaikum..
tajuk entry agak xleh bla lar..~~
agak2 ade motif x dgn ape yg aku nak cter kn kt kome pade hari ni??? hohoho~

ok...
harini aku nak citer skit psl mkn2 nie...
perasan atau tidak?...
perasan ape?...entah..jap2...ha!
okaylah..aku nak bagi situasi kat kome...
bnde ni mmg slalu lah berlaku..kalo kome perasan ler...(tekan tajuk kalu nak read more!)

Thursday, April 7, 2011

tudung ke chips more?

salam..
aku agak stress la bukak fb then tgk kwn2 jadi ntah pape..
bukan ape...
agak-agak la~..
x pikir dosa dah ke??
ni lah umat akhir zaman..
dunia ni dah jadi syurga buat diorng...
so x pikir dah la neraka yg dok panggil sbb buat dosa tu?..
kn cntik pakai tudung..pehal la nak jadi cips more plak...jap bukak jap tutup..bako kang!

Sunday, April 3, 2011

cara2 syaitan membuka aurat wanita..part 3


Serba mini
Lepas dah hari pakai pakaian yg nampak betis...mmg dah terbiasa lah kan...syaitan pun bisik lagi : ”baju ni perlukan variasi..jgn la fesyen ni je..bosan~~~....skrng ni fesyen mini skirt..kalau nak try..rambut kena nmpak..baru la betul2 cantik..”

Friday, April 1, 2011

cara2 syaitan membuka aurat wanita..part 2


Terbukak sedikit demi sedikit.
Kini syaitan try lagi…lebih halus…sedikit demi sedikit supaya para wanita membuka aurat..

1.       Membuka telapak kaki dan tumit
Syaitan bisik: x best la baju labuh ni…belah sikit cam xbest..kan elok kalau potong trus..bhagian yg belah tu….ohh..lupa plak..kalau dah potong..tudung labuh tu x sesuai dah…ce try pakai yg pendek…baru la sesuai….ha~ lagi 1 lupa…stokin tu leceh la…buang masa nak pakai…baik xyah pakai..baru ssuai…

Lepas tu…wanita2 tu pon tergoda dengan bisikan syaitan dan trus g cari fesyen2 cmtu..xlupa juga kasut tumit tinggi..kalau berjalan dpt menarik perhatian org..