Tuesday, April 26, 2011

SMK Bandar Tasik Kesuma! kem motivasi!

Assalamualaikum..
today i would like to  write about..
programme MRCg yg baru je lepas..
kem motivasi untuk bakal2 pemimpin sekolah yg bertempat di smk...bace tajuk jelah...:D..
mmg best la..even masa bnyk yg x cukup..
dan ktorng mmg terkejo2 nak kejo mase..
tapi..sumernyer dapat berjalan dgn lancar...
Alhamdulillah..syukur...
even x cukup tidoq slma 3 hari...
tapi...demi kawan2 dan adik2 yg tercinta..(hahaha!!)
pfftt~

mlm sbtu tu mmg busy jiddan dgn kerja2 untk keesokan harinya..
dan aku pon stay la kt ZC...
haha~..alasan~...
pdahal aiman najwa...(kwn baru) x dpt g same2 nek bas..sbb exam..
so aku sorng jela KC..
ambik la peluang ni nak stay dgn family2 yg dah berpndah kt ZC...:D
tapi mmg x dpt dinafikan lagi..mmg busy pon mlm tu..

PM(che) untuk programme kali ni~~~

okay ktorng bergerak pkol 7 pagi pade hari pertama dgn menaiki bas UIA ke sekolah tu..
sampai2 je..ktorg pon punggah la barang letak ats jalan...

nilah keadaan brg2 yg bersepah2.. :3



muka ceria sbb pagi lagi kot..haha~
lpas tu ktorng pun angkat la brg2 ke bilik meeting ....

bilik meeting aka bilik brother's bermlm~
lps bermeetig dgn ckgu2..ktorng pun brgerak ke tapak perhmpunan dan sesi pmbhagian group oleh ckgu dmulakan > perkenalan fasi~ > set up khemah > then ice breaking.....
for me..sesi ice breaking agak..erm...hambar gak la...sbb budak2 ni pasif sgt...
spatutnya diorng yg kena bgi idea nk buat cheer n name group.ni aku yg bnyk pikir....
xpe la... haha~

ptg tu pulak smbung dgn men game warna2 tu...sekolah impian x smpat buat..kalau x msti lagi best...excited budak2 ni dgn warna2 yg diorng dpt..haha~

lps tu..beriadah kt padang...ade tiga game yg diorng main..
1-ikat belon kt kaki then pijak2
2- masuk air lam botol pakai surat khabar..
3-jalan pakai batu bata kalau x silap..
haha...aku dah lupa ape nama game2 ni..=='

lgipon aku jaga game yg pijak2 belon tu je..
mmg gempak la babe !!..

sorry yea aiman najwa kerana...suke hati aku je conduct game pijak belon ni(sister's side)..
pdhl PIC nyer anda.. :D
isi air dlm botol~~~~~

slpas maghrib dan isyak~
mlm pulak diteruskan dgn...games(lagi~) 
1- game petak (nama suka hati letak)
2- candle war game yg tlah dperbaharui..(gabung dgn galah panjang)

aku handle game petak..oleh sbb game ni mmerlukan org yg bagi arahan...dari luar petak..
mmg jadi mcm ayam la area situ..bising ya amat! =.='

selesai je..ktorng tukar mood budak2 ni..drpade happy..terlompat2..kepada mood seram..
wahaha~
kite main Night Walk!
aku suka bnde ni!!!!
lebih kurng game burung hantu la..kitorng bwk budak dlm keadaan mata ditutup..letak la kt mana2 nak letak..
then fasi2 akan mulakan tugas mngacau...
mmg gempak habis~~`

ade sorng budak laki ni mmg mnarik perhatian..punyalah kuat die baca doa..
lagi kena kacau..lagi kuat doa yg dia baca...haha..seriously..ktorng nak pecah perut gelak..tapi cover r...haha!

slesai night walk! ktorng beralih ke sesi muhasabah...
spatutnya aku,k.wanie (granny), dan lukman yg cnduct..
tapi xpe..semuanya tlah dicnduct oleh amirul dgn jayanya!..wee~
sesi ni dimulakan dgn...fasi kena pumping sbb lambt~ (berlakon)
lps gimik tu..muhasabah la diorng psl ibu dan ayah...ade budak yg mnangis sampai tersedu2...biasela tu kan..aku duk stu pon nak nngis...
unggun api semasa sesi muhasabah!..gempak en!...
sesi muhasabah ni habis pukol 3 pagi!...mmg time ni pinggang aku terasa nak tercabut..x larat nk bangun...mmg penat!..
lpas habis ni..sume fasi pon kena bawk adik ke kemah masing2...
aku pon jaga la kt kemah tu skjp... agak penat la..dah la pinggang nak tercabut..diorng plak x reti bhasa ..berchit chat lam khemah pulak~~..
aku pon ckp la " adik cpt tido..kalau tak..akak suruh bangun jaga khemah ni sampai pagi esok..pkol 5 nak kena bangun dah!"..snyap sekjap dirng tu...then tiba2 ade budak2 india ni terjerit2...aku dan bbrapa fasi yg len dlm keadaan cuak gak la ..apekehal minah2 ni..
rupenyer ade katak masuk lam khemah diorng...
aku pon takot katak...!!..erk!!.
tapi terpaksa mmberanikan diri..masuk la lam khemah tu..cari pnya cri..x jumpa..then kak humai dtg mmbantu aku mncari... jeng3!!..jumpa..boleh thn la katak tu..aku pon capai plastik...cekup katak tu..wargh~ mmg nk tercmpk dah disaat katak tu melompat atas tgn aku...tapi still...aku peggang gak plastik tu then lpaskan katak tu kt longkang..(hebat kan!)..haha!.

lps tu..spatutnya bngun tuk Qiam..mmg x terbangun la...dah 3 hari x cukup tido...tertido sampai 6.30.. =='

aktviti pagi tu plak dimulakan dgn aerobik yg diconduct oleh 
-azhar aka CC (wushu) laju gila die berwushu..penat aku kejo..fuh!
-azuan (aerobik)
aerobik di pagi hari!
lpas je aerobik..adik2 ni pergi jogging..then bermulalah taklimat daripada PIC2 explorace..
mmg kabut la time tu...ade fasi yg x pahm..siap nak bagi sembilan2 sampul tu kt 1 group..haha..1 group 1 sudeh~ selesai je taklimat...ktorng bergerak ke checkpoint mSing2...mmg bosan babe~~~.
check point aku 3 group je berjaya sampai..haha..nak tertido aku kt stu..lego tu mcm2 bntuk aku buat dah...dinasour la..kapal terbang la..pistol..dan..bentuk2 yg x dpt dikenal pasti...hehe~
explorace!!!
aktiviti sterusnya pulak... XY game!!...haha
time ni...dibhagikan 3 group..1 kt kantin, 1 kt surau brothers, 1 kt dewan mini..
mula2 aku g kantin diconduct oleh azhar..lps tolong basuh budak2(group k. nisa) tu suh jadi mata duitan..aku p la dewan mini plak..diconduct oleh amirul...kt cni aku lepak jela..xtau nk buat ape..lps dah bosan lepak ..aku pon bergerak ke surau brothers...sini agak best la..sbb family berkumpul~~...
k.wanie (granny)..putra(bapak..erk! atok la en)..k.fadh(bang long)...k.syakirah(kakak ipar tercinta!..haha)...naim( ank bapak!)..nasrul (ha! ni x dikenal pasti lagi~)....bermain saham under 'mahallah representative company'.. syarikat bapak dan ank2nya~..mmg xbley bla~..

slesai XY game...ptg tu sesi persmbhan..dbhagikan kepada 2..satu kt kantin..1 kt dewan mini..tapi group 1-2..n 9-10 x smpat perform..kesian diorng...ckgu2 dah nk buat mjlis penutup...  


fasi2 sume tgh berpikir nak buat ape...(time ni prepare nak mjlis penutup..)

kitorng terpaksa lepak kt luar..disebabkan dewan tu dah sempit..hihi~
tgh lepak2 kt lua tu...tibe2 cikgu yg jadi mc tu berkata..."persembahan jadi kan lepas ni"..
sume pelik ..persembahan?.."then diorng ni ckp...."ha~ jadi2.."..diorng bincng2 jap..then okay~
mmg on the spot la..terbaik~.. :)
kem ni mmg best..congrats to all committee n fasi..:D..
ur the best!..

2 comments:

faqrul said...

wah...
banyak pow gambar..
satu tarak den simpan...
nasib baik dapat den copy dari FB

roziana rahim said...

pow?... haha..yg bnyk tu terletak kt my memory card...camera je org len pnyer.. D3100...:P
copy cpt2..haha~