Monday, May 30, 2011

CFS IIUM 2011/2012

assalamualaikum..

pergh~
lama gila x tulis entry..
(xde la lame sgt pon kn...==')

maklumlah...sejak2 kerja kt MO(mahallah office) KC ni..mmg busy3 dan busy!
slain drpade kerja MO..aku pon tolong2 jugak MRC yg nak ke Kemboja tu...
mmg la x seberapa..dan myb nmpak aku ni mcm x tolong...
tapi..yg penting...ikhlas...betoi x...niat krana Allah and nk tolong kwn~ so x mngharapkan blasan pon..

okay la...
skrng ni nk cerita skit karenah budak2 baru yg masuk CFS IIUM ni..
aku agak membara jugak la duk lam MO tu..
sbb.. kjap2 ade student dtg report...
pintu x leh bukak la...locker tercabut la..xleh kunci la..tilam hilang la...kunci PATAH!...
pening kepala dah duk MO..

aku rasa tersgtlah pelik...sbb aku mmg kompom dah round habis dah bilik ke bilik slama 2 minggu keja ni...
mmg suma okay..
xde yg rosak..
dah panggil IP bnyk kali dah bfore budak2 ni masuk...

harini!~
huh!!... bnyk problem betul!
aiman tu msti penat sbb asik2 nombo aku je masuk ..haha

okay..shift petng plak...
aku duk di AMF(al-malik faisal hall)...
aku kena tlng edar flyers for kemboja n MRC...
penat...mmg penat...
berdiri ja...
then sruh budak2 ni beratur amik kunci...
ade yg gelabah sgt smpai nk bgi flyers kemboja tu balik kt staff...
hahah~ x mnhan btol~
ade yg nk duduk ZC(zainab college)..bila kak jun basuh die..
die pasrah..pergi keluar..
lps tu dtg balik nk tukar kunci..nk duk ZC jugak...
hmm nak sgt...amik kau....p la duk ZC...dah la budak nilai..mmg jauh la nk mngangkut...bgi kemudahan x nak...terpulang la~

ade yg pakai shawl~~~~`
ade yg makeup bukan main tebal...~~
sblm dtg tnya mcm2 kt FB...
lps dtg...emmh~
xtau nk ckp ape~
=='

ade jugak student yg bagi gambar passport free hair!
agak2 la!~
kau tau ni uia..bgila gmbar bertudung..
xkan xtau,..
University ISLAM Antarabangsa?

visitors plak...
dah tahu ni UIA..
tolong la pakai sopan skit..
ni pakai tudung ....lengan pendek...ketat...
free hair...(skurng2nyer pakai la slendang)
shorts!
aih~

Shift mlm~
berbalik pade MRC balik~
mnjual..mnjual dan mnjual...
thnks adik2 sbb mnghabiskan mknn ktorng..:D

P/S: xpe la kita sama2 doakan ahli kluarga student2 lps ank or adik or kakak or abg or makcik or pakcik mereka masuk uia... diorng ni mndpt hidayah n berubah...insyaAllah...

3 comments:

Anonymous said...

then u think this is the best way in order to change the situation... or in other word... cara berdakwah camni kah? ko perihal kan sumer masalah tnpa jalan penyelesaian?

roziana rahim said...

i'm not talking bout the solution..i'm talking bout the situation...you must understand the condition...skurng2nya aku tulis entry ni dpt mnyedarkan sesape yg bace...scare x langsung... lagipun pakai tudung and all those things tu rules yg ditetapkan oleh Allah..bukan aku yg buat..diorng mstilah ade otak nk fikir mane baik n buruk... knape nk pakai mcm tu biler dtg tmpt2 mcm ni..even lecturer yg non-muslim pun tau hormat..ni yg ISLAM sndiri... aku hnya mampu mnulis je..aku tahu kau hebat kan..kau mampu nk tegur depan2 kan...ni cara aku...

P/S: kalau ko nak pangkah aku pun guna la profile ko yg betul2 aku x marah pun...aku terima teguran tu dgn hati yg terbuka..arigato gozaimas!

roziana rahim said...
This comment has been removed by the author.