Monday, May 2, 2011

Kem Anti ZIna

 Assalamualaikum~
okay..dah 3 hari aku tak jenguk blog ni..
dah bersawang dah ke??
blom3...

rindu la jugak kt blog ni..huhu..
3 hari x bukak..
:P

okay...untuk entry ni..aku nak cter pasal..
kem yg aku join baru2 ni..
iaitu KEM ANTI ZINA..yg berlokasi di UNISEL..Bestari Jaya...
selama 2 hari 1 malam... :)

fasi2 tekun buat keja..:)

pade entry sbelum ni aku dah bgtau psl kem ni kn..hihi
okay...nak bace tekan sini!

aku bertolak daripade UIA,PJ ni ke BTR dgn bas...
lepas tu..nek lrt dari stesen U sampai masjid jamek...lepas tuh turun masjid jamik..amik star hiliran ampang...spatutnya aku kna ambik train ke mne ntah...amik hiliran ampang ni..aku kna tuka train..dah terlepas satu stesen..haih~~~
hampeh..



okay...sampai je stesen BTR..aku pon kol hafizah chan..
beliau pun dtg amik aku dgn motor...then ktorng ke Sekolah Menengah Tahfiz Teknologi 3i...
lpas solat then siap2..ktorng bergerak pulak ke bookfair..
aku pulak kepokaian time tu..so x dapat la bli buku..wuwuw~..kesian en~..:'(

lps pusing2 kt pwtc n the mall tu smpai nak dekat pkol 9..ktorng pon kelang kabut balik ke sekolah..
sbb mlm tu ade meeting fasi...

keesokan hari pulak..ktorng bertolak ke UNISEL pade pukol 8 pagi...
dan sampai je kt situ..aku n hafizah chan tlah ditugaskan untuk mnjadi runner..
so sape2 yg pnh jadi runner tu phm2 jela en..
mmg penat ya amat..ke hulur ke hilir..drive ke pekan nak cari supermarket...
seriously jauh~~~~
UNISEL n pekan mmg sgt jauh..kalau jalan kaki..kne nek kreta..
fuh~

adik2 kt kem pulak..erm~~~
boleh la...agak degil la...
tapi xpe...itu satu cabaran dapat adik2 yg degil cengini...
aku pulak baru blajar lagi nak explain bnde2 kt adik2...so kak laili aka ckgu laili tlah mmbantu mngexplain...arigato gozaimas kak!!..:D

pade hari kedua pulak..telah berlangsung nya explorace..
time explorace ni..aku n hafizah chan x jage check point n x jadi runner...
so ktorng lepak kt dewan..
mmg dewan tu buat mcm ktorng punya la~~~
siap buat rancangan sendiri lagi..ala2 DJ radio...
bila adik2 dah sampai...
ade slah seorngnyer ckp kt aku..
"akak dah lame ke jadi DJ ni?"...haha
sentap betul la adik ni..:P

dan aku smpat buat satu sesi teka teki..ucapan ,permintaan lagu dan soal jawab bersama adik2 ni..
mmg fun.."aku x nervous berckp kt depan!!" tetiber..haha~

Alhamdulillah..mmg sgt bnyk bnde baru yg dapat aku belajar daripada kem ni...segala yg dlm kem ni..ktorng bergantung kepada Allah..bukan kepada modul...so...mmg syukur..programme kali ni berjalan dgn sgt lancar dan sgt hebat!..:D..
THANK YOU ALLAH !!!

P/S: thnx to all committee n fasi...semoga dpt bekerjasama lagi next time...insyaAllah.:D
gambaq 1 je sbb camera habis bateri...hihi~..:P

2 comments:

bolock91 said...

oh yeeaaahhh ^^
menarik kem nie..

roziana rahim said...

yeah!.. mmg menarik..dpt blajo bnyk bnde baru..alhamdulillah~..:D