Wednesday, May 25, 2011

mmg 'senang' nk mndesign!

assalamualaikum~

design...
mndesign mmg best...
mmg aku sgt minat grafik sejak sekolah menengah lagi..
masuk class photoshop...
n still mndalaminya hingga ke hari ini...
design..design n still designing

kalau x dpt UIA..
myb aku masuk MMU ke..multimedia college kt cyberjaya ke..
g indonesia ke...(tapi bukan in multimedia la...medic x silap..haha)
kira okay la dpt uia subjek mndesign gak..AED...
kalau bab design2 ni..msti org kaitkan dgn AED..
tapi AED ni bukan blajar graphic design...
ktorng blajar GRAPHIC COMMUNICATION!
in GC we learn bout how graphic can communicate with us..

tu pon semua MANUAL..
guna board..T-Square...Pen..Marker...n macam2 lagi~

ktorng x blaja photoshop..
illustrator..
firework..
publisher pun xde...
so xpyh la nk letak harapan setinggi gunung everest pade kami...

mmg terguris2 hati...
eh..bukan..
HANCUR BERDERAI..
bila design kita kena reject~

pernah la jugak x tidur smpai bape pagi..then kena reject mentah2...
mmg...aih~
tapi nk wat cmne kan...
redha jelah~
even marah..aku still buat muka yg xde perasaan~

cuba try design tengok~
meh aku nk comment..lawa ke x ko design...baru la boleh nk commnt2 or reject design aku!
kalau rase design ni senng...try la..
kalau bgi aku mmg "senang" nk mndesign...
mmerlukan idea yg bnyk..

mmg aku ade blajar photoshop...n graphic design kt skolah dulu..
but..
i'm not an expert dude~
even expert pon xrase design ni senang...
designer yg pandai kt kedai tu pon design diorng kne reject ngn customer..
ni student AED yg x seberapa ni...
=='
tolong la paham!
and please jgn nk kritik sesuka hati...

P/S: kalau xdpt achi..nk applied art di gombak nnti!! :D


2 comments:

.::Ana Hafizah::. said...

ala..rileks la.....nak tahu tak? baru tadi ana dapat news la..xtau la kalo yna da tau....kak biha dapat archi~ mmg pmpuan sket jah dapat..sebab apa?? sebab pmpuan biLa projek kene reject...MENANGIS~ laki tak? tu bezanya...jadi..sebagai permulaan..tabah keh..xsmua org sependapat ngan kite..ade org suke giler2 design yana..and ada org xleh trima~ kui3...satu pesanan selekeh :P

roziana rahim said...

ahaha~ actually...yana dah biase dah dgn life reject menreject ni~ so x kesah la der~ post ni ditulis sbb nak bgtau sesaper kt lua sane jgn anggap aed ni mmg pandai photoshop..~ =.='...marah tu~ biasela sape yg x marah bila design kena reject..haha..akan ade pnyer even sedikit..lame2 lupa jugak~..xpe pizah..nnti masuk studio akan bnyk la sesi reject mngreject yg akan berlaku dikalangn student aed~ bersedia jela... :P