Tuesday, June 28, 2011

i'm glad! fuh~

salam alaik!
setelah sekian lama x update blog kesayangan ni..
dah bersawang da aku tgk..huAHuahua~

GC..
apekah itu??
Graphic Communication..
ya Allah aku bersyukur gila x involve mrc dah..
sedih??
x pon..
nak tau kenapa ??
kerana GC tu la..
hua!!!

aku lagi sedih kalau x settle GC..
projek berlambak2..
nk mampuih nak join society lagi..
mampuih aku~

target aku skrg??
ARCHITECTURE!!!
bachelor of Science Architecture...
help me Allah!!

InsyaAllah i will achieve my dream!
pray for me guys~
may Allah bless u all~
:D

P/S: aku naik insane bila appendix c ni x siap2..drawing block bnyk gila habis meyh!! owh snap!!!

 

Thursday, June 23, 2011

frank gehry!

Assalamualaikum..
kenal frank gehry??
tu dia Frank Gehry~~
beliau adelah seorng architect yg terkemuka didunia...
dgn bangunan yg unik2..
pergh..
jom tgk design beliau..

Beekman Place, NYC, Designed by Frank Gehry, at 8 Spruce Street in lower Manhattan, scheduled completion - 2012. Titanium and Glass exterior, 76 stories.

Aerial view of EMP|SFM

Guggenheim Museum Bilbao

The Walt Disney Concert Hall, home to the Los Angeles Philharmonic, features an acoustically superior auditorium paneled in hardwood. The Disney family contributed more than $100 million to the project.

The houses of Prague dancing, otherwise known as "Ginger and Fred"

Art Gallery of Ontario at dusk. Toronto, Ontario, Canada.

perghh~ nmpak?
sgt unik kan...
suka aku tgk design pelik2 ni.. 
:D

P/S: nk tgk lagi?? ce try google...bnyk la lagi yg plik2! fuh~

Tuesday, June 21, 2011

english ouh english..

peace be upon you!
yup..i start writing in english again...

those who did'nt know..
my entry was in english before...
not all..just some of it..

i'm so in love with english rite now..
why??
you really wanna know??
because of the young youtubbers..
of course i'm younger than them..

let me list the youtubbers that make me in love with english again..
1. of course the famous guy from malaysia..that studied oversea...
INIANWARHADI
yup..he inspired me to love english even more...yeay...
tu dia anwaq hadi~~~


2. also another famous guy.. but not malaysian...an asian guy that lives in America...erm..i think...
KEVJUMBA
his video is so freaking funny...love to watch them...wooh~ awesome...
"bieber is not lame, i don't know why people hate on 'her' so much..'him'!"-kevjumba..
hahha...love that sentence...and yeah..love that 'nice guy' music video! cool!
kevjumba~ he is so hilarious... yerp..n his dad too... :D


thats it...
because of them..
TYVM!!!

:D

P/S: thnks to my english teacher bcause teaching me how to read and understand english...without u...i will never understand what are they talking bout...seriously...! Alhamdulillah..thank you Allah! :)


 

Monday, June 20, 2011

haiwan2 yg dah pupus?

Salam Alaik..
harini aku nk share sikit tntng haiwan2 yg katenyer dah pupus ...
jom kite tgk~

1. Dodo bird
sgt cute!
burung ni adelah binatang fave aku...yg dah pupus la...teringin kot nk pegang or tengok yg masih hidup...
burung ni terakhir dijumpai mati pde 1581..berasal dari kepulauan mauritus..pupus sbb ancaman manusia kt pulau tu....

2. tasmanian tiger / thylacine
rase nk menangis tgk vid..'the last tasmanian tiger'..huhu~
aku sgt berminat nk tahu lebih psl binatang ni..xtahu kenape...menarik...tasmanian tiger ni dikatekan tlah pupus pade 1936... berasal daripade australia dan new guinea...rupanya mcm anjing atau serigala...

3. mammoth
fames dlm citer ice age...^^
binatang ni sgt berbulu2 dan mcm best jer haha...kalau hidup lagi..msti bnyk yg mati sbb bulu die en.. mammoth ni hidup pade 4.8 juta dan 4500 tahun lalu...mammoth yg paling besar pernah djumpai di China iaitu Shonghua River Mammoth yg mncapai 5 meter...which is 16 kaki...biasanya seberat 6-12  tan...

4.Sabertoothed cat
harimau ni sgt hensem dlm cter ice age..hahahaha~

dianggar pupus 11,000 tahun yg lalu...mempunyai taring yg panjang yg terkeluar drpade mulut dan ekor yg pendek...aloh comel~ 

5.irish elk
agak2 buat kenduri puas x makan?? :D

sjenis rusa kot...tanduk die beso ooo dan rusa ni pon species yg terbesar didunia iaitu 2.1-2.65 meter tinggi dan berat 40 kg ....kalau masih ade skrng ni..msti digilai oleh pmburu2...kompom lah~ 

6.great auk
kalau x pupus boleh tgk kt zoo negara...huhu~

burung ni adelah sejenis penguin...telah dikatekan pupus pade tahun 1844...akhir skali ditemui di canada dan great britain...adelah penguin yg terbesar...

7.caspian tiger/ persian tiger
pak belang!
harimau ni tlah pupus pade tahun 1970..dikatekan harimau ketiga terbesar didunia..sblum pupus la kan...lebih besar dri harimau asia dan afrika...bulu pon lebih tebal...buat baju ngn beg kulit kot..sbb tu pupus...boleh mmbesar hingga 240 kg...

8.Quagga
unik seyh~

binatang ni adelah sejenis kuda ..separuh kuda belang..kacukan la kot...pupus pade tahun 1883..south Africa...kalau x pupus msti boleh nmpak quagga ni kt PD..or taman tasik titiwangsa...tmpt2 yg boleh pelawat2 nek kuda tu..hehehh~

9.Megalodon
pergh~ beso gila~...kalau mcm ni mmg aku fobia nk mndi laut..

makcik ni memegang gigi megalodon...

sejenis ikan...ikan jerung kot...ikan jerung yg terbesar dlm sejarah...mmpunyai gigitan yg sgt kuat...pergh~ fossil nya dijumpai di seluruh dunia...kenalan rapat/sedara  megalodon ni adelah great white shark! xde sape2 tahu kenapa megalodon ni tetiber pupus..huh~ misteri2...

10.steller's sea cow
bleh tgk la mane paling beso..:D

pupus pade tahun 1768...satu family dgn dugong n manatees... binatang ni lagi besar drpade family2 nyer...boleh mmbesar dri 8-9 meter...sberat 24.3 tan..fuh~...xde gigi..cuma ade 2 tulang putih yg flat..kt atas n bawah...sentiasa didalam air..xkeluar ke daratan....

P/S: pergh~ sgt excited tgk binatang2 prasejarah ni....agak2 kalau dunia ni kiamat...binatang2 ni semua keluar balik x?? mne tahu mereka ni skadar mnyorok..x pupus lagi pon...kan...huhu~

Friday, June 17, 2011

i love food!!

Assalamualaikum..
oleh sbb bilik aku ni atas jer cafe kak noni...
every second terbau masakan yg sgt mmbuatkan perut aku mngeluarkan muzik!
(BM aku sgtlah x betol) hahah!

okay skrng ni aku trase nk listkan mknn favourite aku!!
nyum!

TOP 5!

5. Lasagna
ce tgk...every layer ade meat! wah!!!
mula2 aku kenal lasagna ni time aku form 2...kwn baik aku bwk bekal hasil masakan mama dia...its finger lickin gud dude....kalau dulu lidah aku terbelit2 nk sebut nama die..skrng tidak lagi~ trima kasih lasagna! :P

4. subway!
terbaek dari ladang habaq hang~
subway ni aku kenal semasa kluaq bersama2 best friends aku jugak..slah seorng best friends aku yg mmperknl kan subway ni...yg menariknya..kita boleh pilih sndiri isi2 yg nk diisi mnjadi isi2nya..bahahahah~ mmg fresh! LIKE!

3. Nando's
chicken!! :D lagi pedas lagi sedap!
okay..now nandos plak~ mknn ni pon aku knl melalui kwn baik aku tu....first time mkn bnde ni time kluaq tgk wyang bersama2 mama beliau...terbaek!!! the first wyg..and the firs nandos...haha~ aku ingt lagi..time tu f2..aku tgk cter Harry Potter and the goblet of fire x silap...ngeh3~ n now i'm still waiting for another round of nandos yg my best friend tu nk blanjer...biler la gamaknyer...haha~


2. ketam masak lemak cili api
terbaek wok!!
bila inchik google tunjuk ja gmbaq ketam ni...mmg kecur air liur den...huh~..kali ni bukan kawan baik aku yg mmperknlkn..udoh2 ler tu..this time my mommy yg terchinta yg mmperknlkan...ketam ni mknn fav aku time kecik2 smpai la tua ...hehe~ xpernah jemu... ingt lagi time kecik2 mak aku x bagi mkn sgt sbb angin...yeke?? ketam ni angin??.. ke saje xbagi aku mkn..haha...pape jelah..tapi aku bantai je..angin ke puting beliung ke...ape aku kisah..:D

at last!! the winner of my FAV food!
haha~

1. Terung masak sambal!
OOO MM GGG~
wo yao..wo yao ni!! wo yao ni ni!!
hahah~ seriously terung ni sedap.....aku mula2 kenal terung ni..time aku masuk cfs ni ha...thanks to uncle ukc yg mmperknlkn terung ni pade aku!....yg aku x puas hati..haritu aku ke kenduri..ade la terung smbal ni...lps tu..makcik tu bagi aku sketul je..ces!...bek xyah bgi...huhu~.. skrng ni aku dah pandai masak sndri..seyes my cooking way too delicious depends to ukc...pfffttt~hahha...belagak...x puas mkn beb..rase skali nk dua tiga kali...sesape nk resipi..PM me okay...:D

P/S: teruli~~teruyam~~n yg x menahan terucak..haha (only my roommates know these secret code...:P)

CENSORED!!

Salam Alaik!

wahh~~~ lamo den x update blog~
keh3..(tipu)
xde idea nk update..
okay...harini lps aku tertengok 1 blog..aku rase nk tulis skit la...

aku sgt x suka blog2 yg x senonoh!
kangkadang time blog walking..ader la blog2 yg entry yg x senonoh...
censored!

paham x???

blog yg x menapis ape yg nk tulis...men bedal je...tulis bnde2 x senonoh..double meaning la...lucah..
xpatut la..
kita ni kan org Islam...
elok ke bila org baca entry kita...lgi2 bngsa lain..ape tnggapan mereka tntng kita?? dan Islam??
x rasa berdosa ka??
blog myb beribu2 org dari sluruh dunia yg akn baca...
so...korng akn dpt dosa dgn post bnde2 cmtu..

cuba fikir...bila kita dah mninggalkan dunia ni...
org2 baca blog korng tu...ce fikir ape akn berlaku kt lam kubur??

P/S: think before u post! TQVM

Wednesday, June 15, 2011

project?? ya Allah~

Salam Alaik..
hua~ harini nk cter sket psl project yg aku kena buat...

erm~ sbelum tu...
baru ku tahu kehidupan studio sgt mementkan...
bnyk dah drawing block dibazirkan..
perghh~
duit bnyk keluar...
kelas jauh..
manyak tangga meyh~
mngusung T-square,Board..beg~ drawing board...pensil mcm2 jenis..pen macam2 jenis....n mcm2 lagi la brg AED~
tapi~
ni la yg aku nk kan slama ni!!!!
wuhh~~~

Alhamdulillah!!!
thank you Allah~
semoga Allah kuatkan aku tuk mngharungi kehidupan AED ni...
:)

okay back to project~
sgt tensen..line2~ free hand...

pergh~
dgaq simple...mmg keluaq pimple aku nk buat line..bhahah~
buruk skit ..reject~
mak aih~~~
assabrul minal iman...
ye dok~
:D..

P/S: science students terkenal dgn Lab Coatnyer...AED students terkenal dgn Board n T-Squarenyer yg beso gedabak... :D

Tuesday, June 14, 2011

'Si perempuan itu mengumpulkan nanah yang keluar daripada kemaluannya lalu diberikan kepada lelaki'. Naudzubillah!



✿ Kisah di neraka..naudzubillah…✿



( Luangkan masa utk membaca kawan2 sahabat2 sekalian…sekejap jerk..mOga mendapat ikhtibar dan manfaatnya..) >_<”



Saya berjumpa fenomena menakutkan hari itu. Takkan saya lupakan selama-lamanya. Ia amat menakutkan dan membuatkan saya trauma beberapa ketika. Terngiang-ngiang ungkapan hamba yang menyesali ...dosa, “Alangkah, lebih baik sekiranya aku menjadi tanah.”



Seorang lelaki berwajah buruk berkulit hitam merangkak-rangkak dengan penuh seksa di lembah kotor itu. Bau hanyir menusuk ke hidung, dengan segera saya menutup hidung. Namun bau itu makin kuat. Lelaki buruk berwajah hitam legam, hingus meleleh di hidung meskipun sudah disapu berkali-kali, dan yang malangnya, ia telanjang bulat tanpa sebarang pakaian.



Ah, ia amat menjelekkan. Bukan hanya dia bertelanjang, bahkan lelaki yang lain, perempuan, mak nyah, pondan dan tomboi, semua bertelanjang dan sangat menjelekkan. Yang perempuan, air nanah meleleh keluar daripada kemaluan mereka. Yang lelaki, air kencing mereka berdarah dan berketul-ketul. Mereka membuang air kecil dengan penuh seksa dan meraung kepedihan.



Lelaki yang merangkak-rangkak itu dihidangkan makanan. Saya mengintai dari kejauhan. Aduh, hidangannya adalah najis lembu yang masih cair dan dihurungi lalat. Najis hitam itu bercampur dengan air kencing lembu yang kuning-kekuningan. Saya muntah dibuatnya. Lelaki itu mengambil najis lalu disuap ke mulutnya dengan lahap. Ia muntah, namun dimakan terus tanpa henti.



Seksanya, hanyirnya. Tiba-tiba suasana menjadi pegun. Terdengar suara yang penuh garau dan menakutkan,



✿ “Wahai manusia terkutuk, tahukah kamu neraka Hawiyah? Itulah neraka yang apinya menjulang-julang.”



Saya terpandang sepasang lelaki dengan perempuan. Si perempuan itu mengumpulkan nanah yang keluar daripada kemaluannya lalu diberikan kepada lelaki. Ia minum dengan rakus, kemudian muntah keluar. Yek, jelek sekali. Kemudian si lelaki bangun berdiri dan kencing sedangkan perempuan itu menadah mulutnya. Wek, saya muntah di situ juga.



✿ “Wahai penzina yang berbangga dengan kemaluannya di dunia, rasakan kamu air nanah dan najis pasangan kamu. Apa yang kamu banggakan di dunia adalah kehinaan di akhirat.”



Sekumpulan manusia bertelanjang berhidung babi dihidangkan dua jenis makanan. Makakan yang baik dan makanan yang jelek. Namun mereka seolah-olah tidak nampak makanan yang baik itu. Mereka menerkam ke arah makanan jelek, yang dihurungi cacing dan lalat. Baunya seperti bau najis ayam. Ia busuk sekali. Mereka makan dengan lahap kemudian bergaduh sesama mereka.



✿ “Wahai pemakan riba, kamu mengetahui bahawa riba merupakan kemurkaan di sisi Allah. Allah telah menyediakan ruang mencari rezeki yang baik untuk kamu namun kamu memilih riba.”



Saya ketakutan. Ya Allah, di alam manakah aku ini sebenarnya. Seketika, saya melihat kejauhan. Seorang yang kelihatan soleh. Wajahnya tampak kuat beribadat. Ia diperintahkan ke sebuah taman yang indah. Namun, baru sahaja ia melangkah, kakinya dipegang erat oleh seseorang.



✿ “Ya Allah, janganlah Kamu masukkan ia ke dalam taman keindahan itu. Ia seorang berilmu, namun ia tidak menyampaikannya kepada kami. Ia seorang naqib, namun ia tidak pernah berusrah dengan kami. Ia seorang pemimpin, namun ia tidak pernah membimbing kami. Ia seorang kuat ibadah, namun tidak pernah menunjuki kami. Masukkan ia ke neraka Ya Allah.”



Saya terus menangis. Seorang naqib? Ya, saya seorang naqib. Apakah seorang naqib seperti saya, yang tidak melakukan usrah akan dicampakkan ke dalam lembah orang telanjang itu? Saya menggeletar ketakutan.



Saya melihat sekumpulan wanita. Mereka sedang mengerumuni satu hidangan. Saya mengintai jauh-jauh. Alangkah, mereka sedang meratah daging mayat manusia. Mereka melapah daging manusia itu hidup-hidup. Siapakah mereka itu Wahai Tuhan?



Saya tambah menggigil apabila melihat salah seorang daripada mereka. Itu adalah saudara saya. Ia seorang yang berbai’ah dengan perjuangan Islam dan mencintai perjuangan. Mengapa ia turut berada dalam kelompok terkutuk itu.



✿ “Itulah kumpulan wanita yang suka mengumpat dan menyebarkan fitnah.Mereka memperjuangkan Islam. Namun dalam masa yang sama,mereka suka sekali menaburkan fitnah dan mengumpat.”



Satu suara menjelaskan kepada saya.



Ya Allah, saya mengerti. Ini kisah benar. Saya mendengar dari rakan saya sendiri. Apabila seorang muslimah berkenan dengan seorang muslimin, dan muslimah itu meminta bantuan daripada rakannya menjadi orang tengah. Malangnya, orang tengah itu bukannya menjalin ikatan bahkan menaburkan fitnah.



Ya Allah, saya berharap cerita ini bukannya mengumpat dan menaburkan fitnah, bukan juga menyebarkan keburukan orang lain.



Seorang ahli pejuang Islam, keluar berdua-duaan dengan muslimah yang turut pejuang Islam. Berpegangan tangan. Menunggang motosikal bersama-sama. Nah, kepada mereka kita ingatkan, Peluklah pasangan kamu itu di atas motor seerat-eratnya, namun harus kamu ingat, yang kamu peluk itulah yang akan menghirup nanah yang keluar dari kemaluan kamu.



✿Na’uzubillah, Ajirna minannar.



✿Saya keanehan. Mengapa seorang lelaki boleh mempercayai seorang perempuan yang sanggup menyerahkan tangan untuk dipegang, kulit untuk dibelai menjadi isterinya? Bolehkah perempuan itu dipercayai untuk menjadi ibu kepada anaknya?



✿ “Darah haid,” saya berpaling ke belakang. Seorang tua bertongkat merapati saya. " Darah haid, apa maksud atuk"



Orang tua itu menunjukkan saya ke satu arah. Terbeliak mata saya melihatnya. Sekumpulan lelaki dihidangkan air berupa darah haid yang baru sahaja keluar daripada seorang perempuan.



“Darah haid itu adalah untuk orang yang memuja perempuan sehingga LALAI DARIPADA MENGINGATI ALLAH,”



p/s : m0ga mendapat iktibar dari kisah ini..pesanan buat sahabat-sahabat, juga buat diri sendiri..Nauzubillah..kami berlindung hanya padaMU ya ALLAH..



❤¸¸.•*¨*•❤¸¸.•*¨❤¸¸.•*¨*•❤¸¸.•*¨❤¸¸.•*¨*•❤¸¸.•*¨❤

*atas pengetahuan semua, aku juga share note ini dari hamba Allah yg laen.. syukran jazilan;)


first programme for this sem~ :D

salam all~
aku agak excited jgak la dgn first program for this sem..
eh rasenyer second prog~ sbb first mahallah briefing...
nk tukar tajuk kt atas tak?? erk x payah la..heheh~

lps dah lame x sibuk2..
best jgak kalau nk busy2kan diri..

okay kali ni IDEA..
iaitu..society for AED students akn mngadakn AGM..
which is annual grand meeting...yg akan berlansung di AMF pada 30 jun ni..
time AGM ni la ktorng nk mmperknlkan Line Up IDEA society yg baru..


so kali ni tugas aku dalam AGM ni adelah...
headcom prep n tech...
PM ni sesuka suki ja kata aku ni cukup berpengalamn pgg prep tech...
pdhal this is the first time aku bersama prep tech..
da la headcom plak dah...
mak aih~..

okay xpe la...
thnx PM..
dpt la aku mncari pngalamn berprep tech plak..
insyaAllah lame2 msti okay...

slalu pub pro..pub pro..and pub pro~~~
udah2 la mncapub pro~ :P

okay~ so kpade first year students~ AED la kan..
yg terbaca entry ni...
jom la g ke AMF beramai2 pde 30 jun ni..compulsory okay~
and second year u are invited...
marilah brsama2 mmriahkan AGM IDEA pde kali ni..wee~ :D

Monday, June 13, 2011

aku gilakan kau!!!

Assalamualaikum~
okay stop kejap gila DSLR..
nk gila bnde lain plak...

WACOM!!!
pergh~ seriously dude aku gilakan kau...
jealous gilak tgk org len lukis doodle lawa2...
hahha...

skrng ni mmg kena kumpul duit~
ke ade sesape yg nk bgi??
haha~
okay terpksa la aku bersabau nk lukis doodle yg kiut miut~~
boleh x sesape bgtau aku...brape hrga bnde ni sketul???..
:D
aku nk mimpi kau la mlm ni mister table...huhu~

 P/s: mmg hantu gadget btol la aku ni..=='...

sanah helwah abah!!!!!

Salam Alaik...
hello readers~

aku nk wish to my handsome abah~
yeay! ABAH~ :D

tanggal 11/6


selamat hari lahir!
happy birthday!
tanjoubi omedatao!
sanah helwah!
sheng re kuai le!
sengil chuka hamnida!
sok sun wan gerd!
Buon compleanno!
sang ngit fai lok!
bonne fete!

hahah~
skali 10 wish lain2 bahase..
hihi~

hadiah and wish yg diberi x sehebat pngorbanan abah slama ni...
thank you abah sbb mnjaga n mndidik sehingga skrng...huhu~
insyaAllah akan mnjadi ank yg terbaik untuk mak n abah~
:')
I LOVE U ABAH!!!


nk 10 bhasa jugak ke I love U tu??
erk..x payah la..haha~...

Thursday, June 9, 2011

berubah

Assalamualaikum..
nmpak x blog aku da berubah warna..
saja tgn ni gatai nk ubah2..

go green..

buruk?
lantak la kn...
haha...

pesanan buatmu wahai muslimat!






(haha~ buruk gila gmbaq aku lukis~..:P)

salam alaik...
erm~
dah tgk gmbaq kt atas??
perasan atau x ramai yg tangkap gmbaq mcm ni...
then buh lam fesbuk~

kpada kaum2 hawa sekalian...
dinasihatkan supaya jgn la tyang gmbaq kt fesbuk..
bukan nya da pekdah pon...

kami( means saya in kedahan) sakit mata tgk...
awat la nk letak gmbaq muka hang bnyk2 ni...
..x elok..dan x manis duk tyang kt org merata2~
simpanla gmbaq hangpa yg kiut miut tu..sbb satu gmbaq mmbawa sejuta tafsiran..
ad org boleh baca mcm2 bila tgk muka ja...

so pikiaq2 la noh~..
pda shabat2... semoga x buat laguni lagi noh~

P/S: seriously i sakit mata tgk youalls tyng gmba muka youalls bnyk2 kt fesbuk~

Wednesday, June 8, 2011

sahabat yg sentiasa dihati..

ciri2 sahabat sejati menurut iman Al-Ghazali.

1.jika engkau berbuat baik kpadanya, maka dia pon akn mlindungimu.
2.jika engkau merapatkan ikatan persahabatan dgnnya, maka dia akan mmbalas balik persahabatanmu.
3.jika engkau mmerlukan pertolongan darinya,maka dia akn mmbantu sesuai dgn kemmpuannya.
4.jika engkau mnawar berbuat baik kpdanya,maka dia akn mnyambut dgn baik.
5.jika dia peroleh bntuan atau kebaikan darimu,maka dia akn mnghargai kebaikan itu.
6.jika dia mlihat sesuatu yg tidak baik darimu, maka akn berupaya mnutupmu.
7.jika engkau mminta sesuatu bntuan drinya,maka dia akn usahakn dgn bersungguh2.
8.jika engkau diam (malu untuk mmnta),maka dia kan mnanyakan kesulitan yg kamu hadapi.
9.jika bncana dtg mnimpamu, maka dia akan berbuat sesuatu untuk meringankan kesusahanmu.
10.jika engkau berkata benar, maka dia akan mmbnarkanmu.
11.jika engkau rncanakn sesuatu kbaikn,maka dgn snng hati dia akn mmbntu rncana itu.
12.jika engkau berdua berbeza pndapt atau selisih fahm, nscya dia akn senng mngalah bgi mnjaga persahabatn.
13.dia mmbantumu menunaikan tnggungjwb serta mlarng mlakukn perkara buruk dan mksiat.
14.dia mndorongmu mncpai kjayaan didunia dan akhirat.


P/S: semua dah nk balik~ :'(.. i will miss u friends!...