Friday, June 17, 2011

i love food!!

Assalamualaikum..
oleh sbb bilik aku ni atas jer cafe kak noni...
every second terbau masakan yg sgt mmbuatkan perut aku mngeluarkan muzik!
(BM aku sgtlah x betol) hahah!

okay skrng ni aku trase nk listkan mknn favourite aku!!
nyum!

TOP 5!

5. Lasagna
ce tgk...every layer ade meat! wah!!!
mula2 aku kenal lasagna ni time aku form 2...kwn baik aku bwk bekal hasil masakan mama dia...its finger lickin gud dude....kalau dulu lidah aku terbelit2 nk sebut nama die..skrng tidak lagi~ trima kasih lasagna! :P

4. subway!
terbaek dari ladang habaq hang~
subway ni aku kenal semasa kluaq bersama2 best friends aku jugak..slah seorng best friends aku yg mmperknl kan subway ni...yg menariknya..kita boleh pilih sndiri isi2 yg nk diisi mnjadi isi2nya..bahahahah~ mmg fresh! LIKE!

3. Nando's
chicken!! :D lagi pedas lagi sedap!
okay..now nandos plak~ mknn ni pon aku knl melalui kwn baik aku tu....first time mkn bnde ni time kluaq tgk wyang bersama2 mama beliau...terbaek!!! the first wyg..and the firs nandos...haha~ aku ingt lagi..time tu f2..aku tgk cter Harry Potter and the goblet of fire x silap...ngeh3~ n now i'm still waiting for another round of nandos yg my best friend tu nk blanjer...biler la gamaknyer...haha~


2. ketam masak lemak cili api
terbaek wok!!
bila inchik google tunjuk ja gmbaq ketam ni...mmg kecur air liur den...huh~..kali ni bukan kawan baik aku yg mmperknlkn..udoh2 ler tu..this time my mommy yg terchinta yg mmperknlkan...ketam ni mknn fav aku time kecik2 smpai la tua ...hehe~ xpernah jemu... ingt lagi time kecik2 mak aku x bagi mkn sgt sbb angin...yeke?? ketam ni angin??.. ke saje xbagi aku mkn..haha...pape jelah..tapi aku bantai je..angin ke puting beliung ke...ape aku kisah..:D

at last!! the winner of my FAV food!
haha~

1. Terung masak sambal!
OOO MM GGG~
wo yao..wo yao ni!! wo yao ni ni!!
hahah~ seriously terung ni sedap.....aku mula2 kenal terung ni..time aku masuk cfs ni ha...thanks to uncle ukc yg mmperknlkn terung ni pade aku!....yg aku x puas hati..haritu aku ke kenduri..ade la terung smbal ni...lps tu..makcik tu bagi aku sketul je..ces!...bek xyah bgi...huhu~.. skrng ni aku dah pandai masak sndri..seyes my cooking way too delicious depends to ukc...pfffttt~hahha...belagak...x puas mkn beb..rase skali nk dua tiga kali...sesape nk resipi..PM me okay...:D

P/S: teruli~~teruyam~~n yg x menahan terucak..haha (only my roommates know these secret code...:P)

No comments: