Friday, July 29, 2011

GoGoHarimauMalaya!!

Salam Alaik!

pergh~ Malaysia kalah~..
even kalah...Malaysia ttp dihati!!!


sapa2 yg kata~
"apsal bleh kalah?
main mcm ape ntah!
kaki bngku.."
bagai~

cube kau pi main tgk..boleh mng ke??
kau tinggal kat mana skrng?? yg pi sokong org luaq??
GGRRR!~
aku rasa pmain Malaysia dah cukup hebat..
makin mningkat pncapaian diorng...
bangga woo~

ha~ aku x puas hati..
apsal time akhr game tu..
ade sorang mamat Malaysia tu kena kad merah...
pas2 pnjaga gol lawan pegang2 kepala die..??

time rewind balik..
Malaysia x buat pape pon..
over gila kot..berlakon! =='

P/S: dunia..dunia...DUNIA je semua ni...marilah kita jadi geng2 akhirat tuk Ramadhan yg bakal tiba bape hari je lagi ni ... :)

Wednesday, July 27, 2011

ramadhan mubarak!

Salam Alaik...

yes! Ramadhan is around the corner..
mudah2han kita dpt memnuhi bulan ramadhan ni dgn Ibadat yg ikhlas dan berterusan...
insyaAllah..

yeay-yeay ramadhan dtg lagi~~ (credit to salleh's song!)

sape2 yg x gnti puase lagi tu..cpt2 la habiskan.. puasa nak dekat dah ni...
pade sape2 yg prangai buruk... mulut x reti jaga... x mau bersedekah...ke hape..
this is the month untuk kita ubah diri..
puasa x smstinya mnhan lapar n dahaga semata2..
kelakuan..tutur bicara..pandangan mata...
semua kena jga..

ramdhan adlah bulan untuk kita berpuasa dri segala klakuan buruk..makan serta minum..
okay geng!

credit to syahirul.com! :)

kalau ade org baju x tutup lagi..kepala x tutup lagi ...tutup2kanlah ...
sedap mata mmndang... truskanlah pnutupan tu smpai akhir hayat~
kalau rase anda islam! anda wajib melakukannya..even xmau..
hipokrit ke hape... tu tolak tepi.. yg pnting "WAJIB".. :)

p/s: selamat mnyambut bulan Ramadhan yg penuh barakah kawan2.. :D
dan ampunkan salah-silap sy spnjang pngnalan kite.. :DD
 

Thursday, July 21, 2011

rendering technique n tonal value! =.='

SalAM Alaik!!!
hai kawan2...
:P

okay.. Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat ilahi.. yg aku finally finished my projek with flying colours!
(lama x guna ayt flying colours tu.. haha~)
YES!
slpas x tidur smlm...
dan insane smlman.. ak dpt jugak siapkankn!!
so ni hasilnya... :D


ini adlah tonal value scale..

ni org yg bertuah..sbb gmbar GC beliau masuk blog aku~ give a big applause to ANA HAFIZAH!!~

atas pencil..bwh pen..

this is pencil medium...


stippling ni sesuai nk practice tumbuk smbal belacan..


hatching... bro ske ni.. :D

cross-hatching...yg paling payah nk buat.. fuh!

scribbling is my passion... best kot..:P

ini adalah pen medium!

cross-hatching guna pen sgt mncabar!! xleh pdm..pergh~ salah je re-do semua..=.='
hatching pen pon terbaik!!! =.='

YES! love scribbling!! :)
okay..once again...lesung batu~ 
 p/s: sape x siap lagi??? SILALH TIRU!! :).. sekian~

Wednesday, July 20, 2011

semuanya sbb perempuan!!!

Salam Alaik!!!
ok..oleh sbb bz dgn GC..
so ak cm x smpat nk update blog...
n update pon psl GC...

okay..
ni aku skadaar nk share dgn anda sekalian..
semoga diambil iktibar!!!
:)

Islam x pernah mnentukan fesyen2 n bntuk pakaian yg perlu dipakai oleh seorng wanita..yg pnting x berlawanan dgn syarat2 n batas2 yg dttpkan oleh syarak..Kata Ali Karamallah Wajhah," Saya dan Fatimah mnghdp Rasulullah dan kami dpti beliau sdng mnangis.. lalu kami pun brtnya," Apakah yg mnybbkan ayahnda mnngis??" Maka jawab rasulullah.."Pada mlm aku diisrakkn ke langit, ak mlihat prmpuan sdng dlm keadaan dahsyat..oleh sbb itu aku mngis mngenngkan azab yg dterima mreka.." Tanya Ali.." Apakah yg ayahnda liht disana?".. Rasulullah mnjwb...

1. Aku mlihat ad perempuan yg dgntung rmbutnya, otak kpalanya mngelegak.
2. Aku mlihat prempuan yg dgntung lidahnya, tangannya diikat ke ubun2nya..disuakan ular dan kala.
3. Aku melihat prempuan yg digntung kdua kakinya terikat, tangannya diikat ke ubun2..disuakan ular dan kala.
4. Aku meliht prempuan yg memakan dgingnya sendri, dibwahnya dnyalakn api neraka..
5. Aku melihat perempuan yg tlinganya pkak dn matanya buta diisikan ke dlm pti yg dperbuat drpda api neraka, otaknya keluar dri lubang hidung, badn nya berbau busuk krana pnyakit kusta dan sopak..
6. Aku melihat prmpuan yg mukanya hitam dn mmkan tali prutnya sndri..
7. Aku mlihat prempuan yg kpalanya sperti babi, badannya sperti himar (keldai), beribu2 kesengsaraan dhadapinya..
8. Aku mlihat prempuan yg rupanya sperti anjing, kala dn ular masuk dlm kmaluannya dan mulutnya dan punggngnya, malaikat memukulnya dgn corong api nerAka..


" Apakah ksalahn yg tlah dlakukn oleh prempuan tersbut ayahnda?"

1. prmpuan yg trgntung rmbutnya adalah prempuan yg tidk menutp rambutnya dripda yg bkn muhrim..
2. prmpuan yg trgntung lidahnya adlah prempuan yg mnggunakan lidahnya untk mmaki dan mnyakiti hati suaminya.
3. prempuan yg kaki dn tgnnya iikat ke ubun2 dan disuakan ular dan kala adlah krana ia bleh smbahyang ttapi tidak mngerjakan solat dn manji junub..
4. prempuan yg tidak mndi hadas adlah prempuan yg memakan dagingnya sndri, juga berhias untuk lelaki yg bukan suaminya dan suka mngumpat..
5. permpuan yg memotong badannya sndri mnggunkn gnting api neraka adalh krana mmperknlkan drinya kpda org asing, bersolek dan berhias spaya kcntikan drinya dlihat lelaki lain..
7. prempuan yg tergntung susunya adlah prempuan yg mnyusukan ank org lain tnpa izin suami...
8. prempuan yg dgntung kakinya adlah krana..perempuan yg keluar rumah tnpa izin suami..


NAUZUBILLAH...
kpada shabat2 di luar sana.. semoga kisah ini dpt mmberi pngajarn dan iktibar...
semoga Allah lindungi kita semua dripada semua ni..

p/s: nk sebar?? silakan! :)

Tuesday, July 19, 2011

kau rasa ke hape yg aku rasa???

Salam alaik!

aku trasa sedih, terkilan, bengang n bnyk lagi.. sbb ade makhluk Allah tu yg kata

'' u ni bukannya president, u just pegang bureau je, x boleh la nk bgi semua kerja kt secretary, u and ur assistance should help her, x boleh la nak GOYANG KAKI je, you tahu die tu nak grad, she need to maintain her pointer!'

then i was like..
watda teeetttt!!!

yg lain tu ak bleh thn lgi..
yg GOYANG KAKI tu.. mmg aku x leh sabar kot..rse cm nak meletop je.. nsib bek bleh brtahan lgi ksabaran ak ni..

seriously.. kau tahu ke aku goyang kaki???
u should not say like that to me... xleh suka2 ckp ak goyng kaki!

aku dah bhagikan tugas for her n her assistance.. mmg.. i helped her already la..

assistance die yg x mau buat krja!

then pikir ak x pyah nk maintain pointer?
igt pgng bureau tu pon snng ke??
intermahallah lagi???
mahallah programme lagi??
GC ak lagi??
Bnyk subject ak x cover lagi??
Exam nak dekat??

mmg aku GOYANG KAKI sgt la kan!
yg terkilan gler tu sbb..
smlm tu.. smalaman aku x tidoq..dua hari plak tu..
then kata aku GOYANG KAKI???

mmg org lain nmpak ak duk goyng kaki..
pdhal kerja bertimbun.. every week dpt project baru...
every week akn x tidur..
so??
GOYNG KAKI lagi??
hurm~~~
sabar jela...
ni baru sikit ujian yg aku dpt...kalau ikot hati mmg ak resign..
semua yg berlaku ade hikmhnye...
so ap yg perlu ku buat adlah.. SABAR..
so roziana! bersabarlah...la taghdab wa la tahzan!




”Orang yang paling kuat bukanlah orang yang dapat mengalahkan orang lain dengan kekuatannya, tetapi orang yang mampu mengendalikan amarahnya.” (HR Bukhari)

yes! so kalau bnyk bersabar bermkna anda seorng yg kuat!



Thursday, July 14, 2011

kali pertama dalam sejarah habaq hang!!!

salam alaik!!

haha~
yes kali pertama dlm sejarah hidup aku.. update blog pkol 4.42 pagi...
ni dsebabkan oleh GC.. aku x leh tido lagi..
Alhamdulillah.. drawing aku da settle...
tggu nak touch up2 lagi..
tu aku wat kt studio la esok .. ye dok..

tau x..
kata2 bro...
''yes ! ok!''
amat bermakna...
kalau bro ckp 'hmmmm ok'
aku dah nk terlompat dah...
approve la projek aku...
ahaha~

ok.. this is my work.. nk tunjuk skit...
penat aku buat dri smlm...
x tido dah 2 hari dua malam....

err...tadi ad la tdo skejap..
tertido time buat paperwork...
lawak2....

ni sketch cincai2 je... buat cth.. siap aku sign kt tepi.. haha~

lettering aku still berserabut~~~ kne practice lagi ni~

i love T-square! ;D


bersepah? exactly! cmni la cra ktorng buat kerja.. satu bilik mcm tongkang pecah~ =='

x hebat lgi ni.. blom smpai thap DEWA or LAGEND... :P... tggu design rumah dlu... haha~

p/s: aku x sngka boleh mlukis scntik ni~ hua~  (domo tu pnting) :D

Tuesday, July 12, 2011

i'm currently addicted to...?

Salam Alaik!!

i'm currently addicted to??
addicted to??
to??

BIG APPLE DONUTS!!!!

gosh~~~
dang! i wnt it so bad~~~~~

look at these delicious stuff~~
ngeh3..




oMO OMO!!~ faint~~~~~~~~ =.=

Thursday, July 7, 2011

man ana? (tajuk bapak bosan~~~ =.=')

salam Alaik!

man ana??
ana AED student!
(ak xtau AED student in arabic! sorry~ :D)

ok ni mmg dah agak berkurun x update blog...
bukan ape..xde mase kot...
rase mcm spnuh masaku dgunakan untuk brGC..pergh~

Exercise 1...for GC..
dah tamat..
skrng masuk Exercise 2..
susah btol~~

kate bro, " GC batch ni lagi susah dri batch lepas..n GC batch lepas lagi susah drpade batch sebelumnyer''
mak aih~..

skrng ni ktorng dah start x tido malam...
berGC sampai pagi...
mata semua dah PANDA PANDA dan PANDA!

aku x letak plak gmbar projek2 kt cni..
bleh click kat link tu...
ke blog ANA HAFIZAH yg fames tu~~ aka rumate aku..haha~
http://aozorasyurgamu.blogspot.com/2011/07/my-project.html

kate org...sape amik kos ni xde life...
akn busy3!! dgn projek...
serious... kalau bleh ak xnak involve society kt cfs ni..
mmg ak dah terasa ketakdamasaan..(pergh ayat aku~~ haha)
dah termasuk nk wat cmne..yer dok!?

p/s: this is just a beginning... agak2 life ktorng kt gombak akn jadi cm gini~ lagi best dri kt cfs!





multi purpose studio... pergh~ LIKE!
x sabaq nk life jadi gini~~ kt cfs ni... simple2 je.. kt kaed lgi gempak~ :D

trip to KAED! mmg BEST BRO~~ senior2 kaed sgt best.. YEAY KAED~