Tuesday, July 19, 2011

kau rasa ke hape yg aku rasa???

Salam alaik!

aku trasa sedih, terkilan, bengang n bnyk lagi.. sbb ade makhluk Allah tu yg kata

'' u ni bukannya president, u just pegang bureau je, x boleh la nk bgi semua kerja kt secretary, u and ur assistance should help her, x boleh la nak GOYANG KAKI je, you tahu die tu nak grad, she need to maintain her pointer!'

then i was like..
watda teeetttt!!!

yg lain tu ak bleh thn lgi..
yg GOYANG KAKI tu.. mmg aku x leh sabar kot..rse cm nak meletop je.. nsib bek bleh brtahan lgi ksabaran ak ni..

seriously.. kau tahu ke aku goyang kaki???
u should not say like that to me... xleh suka2 ckp ak goyng kaki!

aku dah bhagikan tugas for her n her assistance.. mmg.. i helped her already la..

assistance die yg x mau buat krja!

then pikir ak x pyah nk maintain pointer?
igt pgng bureau tu pon snng ke??
intermahallah lagi???
mahallah programme lagi??
GC ak lagi??
Bnyk subject ak x cover lagi??
Exam nak dekat??

mmg aku GOYANG KAKI sgt la kan!
yg terkilan gler tu sbb..
smlm tu.. smalaman aku x tidoq..dua hari plak tu..
then kata aku GOYANG KAKI???

mmg org lain nmpak ak duk goyng kaki..
pdhal kerja bertimbun.. every week dpt project baru...
every week akn x tidur..
so??
GOYNG KAKI lagi??
hurm~~~
sabar jela...
ni baru sikit ujian yg aku dpt...kalau ikot hati mmg ak resign..
semua yg berlaku ade hikmhnye...
so ap yg perlu ku buat adlah.. SABAR..
so roziana! bersabarlah...la taghdab wa la tahzan!




”Orang yang paling kuat bukanlah orang yang dapat mengalahkan orang lain dengan kekuatannya, tetapi orang yang mampu mengendalikan amarahnya.” (HR Bukhari)

yes! so kalau bnyk bersabar bermkna anda seorng yg kuat!



No comments: