Monday, September 12, 2011

MOD yg sgt best + penat!

Salam Alaik!
stelah sekian lama x mnulis belog...
krana ke 'busy' an.. dan kesibukan yg dahsyat..
dah free skit ni..baik ak tulis..

2 hari lps.. iaitu hri sbtu n ahad tlah berlnsungnya 1 program yg dberi nama Mahallah Open Day..
apekah itu??
nk tau baca lah.. penat dah aku explain kt bribu org.. =.='

sbnarnya.. jumaat lgi da start masak..
ingtkn MOD ni smple2 je time ktorng dpt mase LTC dlu..
rupa2nya... ha~ hamek ko...
tpi..alhamdulillah..semuanya dah berakhir dgn jayanya..!

hari jumaat tu bermula dgn sesi masak-memasak di KC square..
tpi aku x join la... sebb sibuk gi mncari brg2 bersama k.nani,najihah n aini~
masa nk mncabut upih...dah mcm monyet da aku rasa..  terpaksa bergayut kt pokok kelapa tu sbb upih tu x mau tercabut..adus~
lps tuh~
kreta ak dah jadi mcm reban ayam...dsebabkn upih si nazrin ni ha~
mmg terbaek la...
ha~ ce kome tgk...



smpai aku x nmpak dah side mirror sbelah kiri..terpaksa la kawan ak yg sorng ni jdi mata aku ~...nsib baik slamat smpai ke UIA,pJ dgn slamat..huhu..
spnjang perjalanan ktorng berharap sgt2 yg jln x jem..
tgk2... terlpas simpng..then smasa nk mngahala ke tol..sgt2lah sesak!.. terpaksa aku yg driver ni menahan malu bila org kiri-kanan tgk kreta ni yg dah mcm reban...
haha~

smpai je UIA semua ckp cmni."sya x pernah rasa syg dekat UiA ...waaa."sbb da brape jam duk lam kreta... sesat..hahaha

slpas maghrib...masak-memasak dteruskn sperti biasa~ smpai la pkol 3 pagi~~baru ak naik bilik~

keesokan hari..isnin~ pagi bermula dgn masak lagi~ ... hri isnin ni ak dah terasa macam "AKU X MAU PI MOD!!!''.. dsbbkn oleh ketensionan yg melampau... nasib baik ade si hanan~ yg memujuk~  klau x mmg aku nk MIA 1 hari ..slpas siap mmasak...sesi mngangkut pulak ke pdng....lps tu bru preparation tuk dri sndri plak...semua berpakaian serba hijau pada hari isnin tu~ 
BTW!~gimik mmg extraordinary..tahniah che~ mdm kata" sye ingt betul2 ad pencuri..smpai ade fellow nk gi tangkap budak tu skali"...haha~ tpi ktorng dah agak tu gimik.. sbb dah biasa sgt~ :P papepon..tahniah~

ok~ mse mkn2 tu...keadaan mmg kelang kabut bgi cmmttee la..klau bgi students tu x tau la korng rasa meriah ke hape..sbb mknan letak je habis~ letak je licin~ laju ya amat~
sgt bz smpai x trlayan kwn2 yg dtg..sorry geng~ hehe..
cm meriah je..heheh

hujan pulak tu... tpi program ttp berjln dgn sgt lancar...alhamdulillah..:)
lps sesi mkn2 yg memenatkan tu..
ktorng berkemas2 tuk talk pulak mlm tu..
bersama imam muda hassan~hehe...

hmm~ talk beliau sgt best.. hehe..tpi sgt memalukan sbb sister  mnjerit2 sbb nk tngkp gmbar dgn beliau..adus..~ cover la skit.. hish~

ok~ talk mlm tu berakhir dgn jayanya wlau pun lps je habis talk..hujan lebat... dan ak dgn hanif terpaksa berulang alik ke fellows room nk print resit yg tersalah terproblem.. papepun~ thanks vice secretary ku~ u r the best la..x sia2 ak pilih hang jdi vice..:D

mlm tu sesi kemas mngemas tuk aerobic dan telematch keesokan hari...

pagi bermula dgn sesi mnunggu ..hehe...lps tu start dgn aerobic dgn pserta telematch...
telematch sgt meriah...semua enjoy yg penting...
yup~ cmmttee berpakaian serba biru..baju MOD...yg nak sama dgn baju LTC..wahaha..
tpi takpa..lawa jugak...
lps ni x mau baju biru dah~
last skli adelah tug of war... kali ni xde rezeki mrc la nk menng...haha~
sbb dah kpenatan slama 2 hari... :P
tarik~~~!
lps myampaian hadiah..kemas mngemas pulak...asingkan brg2...mnyental periuk...
mngangkut papan2~
erm~ slpas mnyental periuk2~ ktorng dpt plak mkn sate yg tlah di modify oleh isteri Ustaz Hassan, klau x silap la.. sedap jugak.!..

lps tu.. balik rumah! hntar kreta plus basuh baju....baju dah 2 baldi x basuh..gara2 MOD...
maka berakhir lah MOD... :)..congrates to all cmmttee n fellow...n sape2 yg terlibat scara lngsung atau tidak langsung!!~ mmg terbaik~ 

p/s: sketch task kuih raya,kad raya,bndera mlaysia,IBE assignmnet ''zeo building''A2 board,Final projek A2 board n Marker projek x siap lagi!! final exam!... Allah~..



2 comments:

nazrin syafiq said...

upih si nazrin.. hahaha.. tq la kpd sume korg yg tlg carikan.. anyway, MOD is the best. thumbs up to all komiti =)

roziana rahim said...

haha~ welcome~ yup MOD terbaek~ :)