Thursday, January 19, 2012

permulaan sem 3 yang sgt awesome!

Salam Alaik...
yup permulaan...

permulaan sem 3 ni adelah tersgtlah awesome...
ke-bz-an yg tersgtlah WOW..
utk sem 3 ni aku amik 2 subjek je..
1- Graphic Communication 2
2. Environmental Design..
AWEEEEESSSOOOMMMEEE~~~


dua2 subject studio..
maknanya..well..semua orng tahu...x kisah la kos ape skali pong..
bahawa studio teramatlah bz...
untuk GC2 ..sperti GC1 adelah x tido 2-3 mlm...
dan for ED..of course sama...tpi yg ni lagi mnyeksakan...
sbb kena mmikirkan idea...dan memerlukan otak2 yg kreatif thp gaban...
(ya Allah yg Maha Kreatif...berikanlah idea2 untuk mndesign kepadaku)

yg tersgtlah awesome di permulaan sem 3 ni..adelah
kau pernah buat?? 3 mnggu ni straight meeting ...tiap2 mlm??
ade2??
itu yg aku suka tu...smpai tahap aku x tahan..hari2 meeting...xtido....dan stress nk mendesign...
maka terdemam la aku sekejap..
ouh awesomenye..:) (kafarah dosa..)

nak tahu ape lagi yg awesome.???
LOCUS..sgt la awesome...
aku jadi head catering kan~
lagi2...time nk pergi LOCUS tu hari yg aku kena present final design ED...tuk projek 1...
owh gossshhhh~~~


kalau x kena present petang..sbb jadual kelas hari jumaat pkol 3 kan...
so aku dah bgtau Bro.sam awal2....mohon dtukarkn wktu itu pada pagi...
insyaAllah dpt..huhu

itulah yg dikatakan
"Lapang sebelum Sempit"
s.sem amatlah lapang-selapang-lapangnya..hari2 keja tidoq ja~

I'M THINKING~~ I'M THINKING~~


P/s: tolong doakan kelancaran presntation final projek aku...dan kelancaran program LOCUS yg bakal berlangsung next week...:)

Wednesday, January 18, 2012

its a love story people~


O mover (or flip-flopper) of hearts, make my heart firm upon your religion
upon your obedience
upon my imaan.

-ameen-


 

Monday, January 16, 2012

what will happen to your fb account after u die...!!?

Salam Alaik...

well ap akan jadi pde acc fb korng lepas korng meninggalkn dunia ni??
of course sape yg duk tyang dosa2 ampa lam fb tu akn berterusan la dosa tu ditayang dan berterusan jgk la ampa dpt dosa tu..

i got a friend..
miss A~
Act bnyk kwn..
miss/mr A,B,c,D-Z
yg tygn dosa2 lam fb..

such as...
A) gmbaq bermesra dgn gf/bf
B) gambaq menari plus berdisco
C) gambaq sendri2 yg kononnya hot~
D) status bukan2...(bgtau die tgh buat maksiat..ex : "with my boyfie at bla bla bla") =.='

semoga ampa berubah la noh~
mmg bnyk dah teguran2 yg ampa dah bace or dah dtegur..
aku tau ampa wat pekak je kan~~

doa aku semoga kalian x hanyut terlalu jauh...
.......................................................................................................................


btw aku ad bace yg psl orng debate psl aurat..nk bangkang sana sini..
susah nk berdebat dgn orng jahil ni...
aku pong jadi bengong satgi~ =.='

well...tepuk dada tnya iman...
perkataan "wajib" tu dah menekankan yg bertudung itu mmg perlu..xde pengecualian...
nak berdebat membangkang buat hape??
nak tunggu mati baru mnyesal??
time tu dah terlambat la brader...
Allah dah bgi peluang tuk berubah ..xmau...
Allah bagi peluang bernafas...xmau nak bertaubat...
itu la manusia...mudah lupa...bila dah dberi nikmat oleh Allah...

kalau dah diberi peringatan pon x boleh nk terima...
still rasa anda betul??
ok..
just wait for the time u die..
u'll see...

kamu xkan mampu merubah diri sndri..melainkan kamu sndri yg mahu mengubahnya..
get it??..
so renung2kn.dan selamat beramal...



Friday, January 6, 2012

conteng2 di pra tahfiz~

Salam Alaik...
wow~ ok ...
aku mls nk buat intro...
"dah bersawang la blog ni"
"rindu la blog"
"lame x jenguk blog"
"semak la blog nk kena sapu2 skit"
=..=

hrini aku nk cter skit...
erm...
slpas sehari aku cuti drpade short sem..
pizah tnye aku.."babe, u ade hal x esok?"
"kenapa?" aku tnye
"well, i nk ajak u gi buat mural der"
"ohyeh~ ok babe...i'm on!"
"tpi,byaran xtau lgi..myb ade myb xde..klau xde tu...lillahi taala...yer"..
"orite babe, understood.."

haha~ ok..aku ubah skit style ckp ktorng...

so ..after pizah mai KL..aku pon pi amik beliau kt pekeliling~ (dekat jgk la dgn rumah aku~)
lps dah setel semua di rumah aku..pekena mee kari 2 mangkuk...ktorng merempit la ke bandar tun razak...nk bermural di pra tahfiz...
maka bermulalah..detik aku lepak kt ofis pra tahfiz tu...3 hari 2 mlm...beku sbb aircond kuat sgt~

oleh sbb slama 3 hri 2 mlm...x siap lgi~ so kena tmbah hari pnginapan...
2 hari 1 mlm...di sana~~
aku suka yg hijau~~ go green..;)

bdak gemok mne ntah~ hahaha

simple n nice...

dadu besar

yg ni pun cntik~
ok~ ni jelah gmbar2 nyer...
cntik x??...haha....klau xcntik pon xpe...seriously penat buat bnde ni~...btw..mural x jadi...so ktorng gunting2 kertas je ni... kolaj kt dinding~
cool babe...bersepah satu bilik tu..kalah GC... :D

maka...sape2 yg nk mural ka..tmpal ka..tadika or ape2..boley la roger2 ktorng yer..hehehe~
skali skala nk bisness kan~ hahaha~...
Alhamdulillah..murah rezeki duk kos ni~ ! wohoo~ :)