Wednesday, May 30, 2012

CFS IIUM 2012/2013 -bila budak baru nak masuk UIA..

Salam Alaik..
oleh sbb tengah bosang yg teramat sgt pkol 3 pagi ni...
tgh2 dok online fb ngn nak mng-teray twit limit..so aku teringat kat belog ni~

baca blog kawan2.. ada yg kerja la..
ada yg mengganggur di rumah,
nak blajar masak la..
blajar bwk kreta la..
blajar kemas rumah..dan sebagainya~

so kali ni...oleh sbb dah terlampau bosang dok ghumah..
dah teray photoshop..
dah teray masak..
teray jadi suri rumah..
teray jadi driver..
try jadi producer..
teray jadi marathon movie korea..
skrng nk cuba
teray jadi committee taaruf week..
sebnarnyew..aku x register n x isi borang bagai..
aku masuk scara tiba2..

trima kasih jugop kat syam sbb bagi aku phone number orang2 stad untuk di contact..
dan ade orang yg aku gnti..
so dpt la aku jadi committee..

aku x sngka .yg ade la adik bradik MRC yg jadi head dan asst..
hebak2~

so ktorng ader induction ni selama seminggu...
 harini baru nak masuk ke hari ke-3..
aku telah dimasukkan ke biro registration..
nak buat lagumana join jela..
dan smlm telah pong mengira baju2..bserta asingkan size ke dalam guni2 yg berlmbak tu..
adela tragedi sket~
sorng budak terhiris jari masa nak potong tali..
oleh sbb aku ni bekas ketua welfare MRC yg berkaliber..
maka..aku dah biasa dah hal2 gini..(bajet)

dgn tgn yg penuh darah..pi basuh ..dan bergerak la ke MO KC cari first aid..
oleh sbb tgn budak tu darah x brhnti mngalir..
kami pi la klinik uia...cuci2 luka..alhamdulillah..semua dah ok..

 untuk registration ni..kami mnjadi front liner...
front liner untuk ape??
untuk mnyambut adik2 baru bserta parents yg akan dtg..
check document sbelum register
kaunter taaruf kid..
dan lain2..
dan mmg x sabar nk menunggu kdatangan adik2 baru yg dijangkakan seramai 4700 orang..
dan dijangkakan jugak bilik ABC akn dipenuhi..
sebilik seramai 16 orang..
:D

aku sebnarnya x sngka akan mnjejakkn kaki sbegini awal ke cfs balik..haha
yelah nk grad da kan..
lepas ni x masuk pJ da..
lgi pon lgi bbrpe tahun lagi cenfos nk transfer ke gmbang..klau x silap..


tag~
tema kaler ktorng kali ni...gold..
adik2..erm datang tgk sndri yew..hihi

so nk wish kat adik2 yg bakal dtng pade 2 june nnti..
slamat dtg ke alam UIA...
jgn lupa bwk semua document2..
dan semua brng2 ...
kain putih jgn lupa bwk..pnting tu..


p/s: bgi sapa2 yg rasa terpaksa masuk UIA.. hanya nak pesan..
Truly Allah knows whats best for us..so berlapang dada lah.. :)

3 comments:

.::Ana Hafizah::. said...

Wah..jelesnye jadi komiti tawe -_- jeles gila3..

Nazrin Syafiq said...

mab 16 org sebilik??? masak la depa kat dlm tu... haha

anyway, selamat menjalankan tugas...

roziana rahim said...

pizah : huhu~ xde rezeki hang pizah..lagi pom hang bnyk krja..pi travel sana sani..huntunglew..hehehh~

nazrin: ade yg terdengar prbualan che mat nasir~..mmg masak~~ yeah~ syukran2..:)