Monday, May 7, 2012

tragedi balik kampung

Salam Alaik~

2hari yg xberapa nk awesome sgt ~
yea~ 2 hari lepas aku balik kg...
mlm tdi barulah smpai sini..
jalan jauh..serious penat bro~

so..bukan pasal balik kg aku nk citer..
tpi ade kaitan jugak la kan~
ke xde?
pape jelah~~~~

semasa hari pertama smpai dikampung..
yg terletak di kg. sayak, kuala ketil, kedah.
kami pong beronok2 tgk channel2 HBO,MAX..dgn seangkatan dgnnya..
sbb free kan~..astro mng amende ntah~..

k bukan tu jgk nk citer sbenarnya..haha~

dlm area lepas asar ktorng bertolak ke kg mak aku yg terletak di
lubok merbau, kedah jugak~
so..abah aku suh la aku drive..
maka aku pong drive lah..
lepas tu smpai kt jmbatan..
abah aku kata..

"lps ni belok kiri"

"kiri ni ka?' ku tnya..

"depan lagi..ni sungai"
=..='

smasa lalu kat jmbatan tu.. tiba2 ade kreta langgar side mirror kreta abah aku..
aku pon tercengang seketika..
pastu abah aku suh slow..n brenti tepi..
pusing2 blakang..tgk kreta yg langgar tu x brenti..pecut laju..

hape lagi..abah aku trus naik darah..(katenyer)..
yelah..side mirror dier kan~
tukar driver.. n trus mengejar kreta tadi..
mcm dlm movie..
aku yg duk depn tu...mcm naik roller coaster..terbaik~

kejar2 pnye kejar..dah lepas dua kg...
smpai la kampung tupai~..
jauh jugak aku rase..aih~

bila dh dpt kreta tadi..abah aku trus keluar nk sound pakcik tu~
nasib baik lah pakcik tu cool~
klau dua2 hot~
maka ade perlawanan cerita hindustan kat situ~..
=..='

bincang punya bincng..
abah aku dpt pow duit pakcik tu...
alasan dier sbb langgar..
"jambatan tu sempit.."
watde..besar sgt ke kreta kau?..
grr~
aku slalu jugak lalu situ..ni baru first time kena langgor~
apeda~

bila tgk balik...ptut ler dier lari..kreta tu kreta company..
dia xyah bayaq kreta tu... abah aku la nk kena tanggung side mirror dier ni..
so..lepas pow2~ baik la pulak depa ni...
pakcik tu orng KL jugak..mmg dekat je company dier dgn ghumah aku..
ngeh3~

myb ade yg kata.."eleh side mirror je pong"
wei..side mirror pong..boleh buat blnja sebuln kot duit tu~
kbye
sepupu aku~(xboleh bla)  ok..spupu aku semua kecik2~

depa ni takot dah masa abah aku marah tu..trololol

side mirror

tadaa~

arnab rumah tok(belah mak) aku~

comel2..rase nk pijak~

ni pon

ha ni pon~

P/s: meow kena tinggal kat kampung~ (bila dpt awek..lupa tuan yer) sobs3~ sunyi rumah aku..

2 comments:

Nazrin Syafiq said...

err... arnab tu pun tragedi tu gak ke?? hahaha

roziana rahim said...

hahaha~ agak tragis kan arnab tu~ trololol~