Wednesday, August 8, 2012

hoi budak tudung labuh!~

Salam Alaik..

manusia..
bila bertudung labuh dianggap sempurna..xde cacat cela..
kan2..
smestinya..
sbb sebelum aku mngenakan tudung labuh ni aku pon pikir gitu jugak..
bila tgk orng tudung labuh ni mcm ni..mcm tuu..
mula lah keluar ayat..

"tudung je labuh..perangai mcm haprak"

ramai jugak org x suka yg bertudung labuh ni..sebab sombong..
katenye..

bila bertudung labuh..
peramah salah..sombong pon salah..
semua perbuatan diperhatikan..

mungkin orng brtudung labuh ni x boleh buat silap langsung..
ada jugak orng mnyampah sbb bajet alim katenye...

*ehem*

kadang2 bila orng yg bertudung labuh buat salah yg sama dgn orng yg tudung biasa/free hair...
yg tudung labuh nilah orng nmpak.. yg lain xdak...kan2...

aku ade terkilan sikit lah..
pernah sekali...ade satu ayat keluar dri mulut orng yg amat aku hormat..
katenyer..

"skrng boleh la nk tutup sana..tutup sini..tudung labuh,stokin la bagai...nnti jadi mcm si peah tu.. dulu skolah agama...skrng tudung hilang"

sbenarnya...bgi aku..aku cuba tutup aurat dengn sempurna... bukan sbb aku bajet alim ke ape..bukan sbb saje2 nk pakai tudung labuh...
dgn bertudung labuh aku boleh cuba untuk mmperbaiki diri..
bukannya pakai tudung labuh sbb aku dah perfect~ 

lgi satu..hidayah itu milik Allah...
Allah boleh bgi dan tarik bila2 masa je..



P/s: hanya yg bertudung labuh shaje paham bgaimana perasaan bertudung labuh...lain lah kalau satu dunia pakai tudung labuh kan.. :)..so..jom try pakai tudung labuh..yg tertutup itu indah ... kan..