Friday, September 28, 2012

hallo mesir ~ here i come~~~

SalamAlaik!

oh ..ape?? aku gi mesir??
oh no..tajuk kat ats tu gimik je lebey~..

mcm mana aku buleh dpt tajuk tu??
meh nk citer..

smlm...balik dri kelas..
aku dan KP terus mnuju ke AIKOL..
ambik kreta sewa dari seorng brother..
lepas tutt~ yg osemnya brother tu suruh naik kreta die dan bwk kami pi uthman dan moto aku tinggl kat AIKOL~

osem x??
#ppffttt~

aku pon mcm..eh xkn nk tnggl moto aku~~ tidakk~~~

ok bukan tu nk citer sbenarnya~
crita nya begini~

selepas tuka kreta, dn amik kreta auto..viva..
kami pon berangkat ke mahallah asiah...
mase tu dah pkol 6 lebih..

smpai di asiah..kena tunggu kwn2 mai...
dan amik kreta lagi satu..~
tunggu pnya tunggu jam dah mnunjukkan pkol 7ptg..

so kami pon gerak la pkol 7 tu...ke stesen minyak~..
sbb kreta sewa kan..mne ade minyak~

so sampai ke stesen minyak...
dan isi  mnyak..
kami terus memecut ke KLIA..

msti korng mcm "pfffttttt"
kan?~
haha

ok back to the story~
nk dpndekkn cerita..kami smpai lah ke KLIA..
dan tercari2 sahabat yg bakal meninggal kan kami ..
rupa2nya~ kwn aku x bgtau pon nk dtg KLIA..
then kwn2 yg nk gi mesir ni dah masuk dlm pon..

ktorng pon mcm..
alamak~ sedihnya..kan~
sbb xdpt tgk diorng..

so kami pon berkejaran ke tmpat nk lelambai tu...:P
dan ternmpak kak aniq tgh beratur nk bg tiket flight..
ktorng pnya la ketuk cermin.. smpai berapa minit ntah..
seriously beliau sgt mnjaga mata..smpai x jnguk langsung kat atas..
dan die off phone..

dah penat mngetuk cermin ..
depa kata dah jumpa lagi sorng kwn yg nk ke mesir..liyana namanya~
kami pon lelambai dan kolling2...(calling2)

dan mase tu mula la terasa sebak~
xtau kenapa ayaq mata asik duk keluaq ja~
tringat knangan2 mse kat cfs dulu..
wuu ~ sedih habaq hang~..

kami pon dok berckp disebalik cermin tu..
dan depa bukan dengaq pon~..
last skali dpt jugak dengar suara kakak aniq dan liyana..
lepas ckp bbrapa minit..
diorng dah kena pergi..
so lagi lah kan~ 
sepanjang tu mmg ayaq mata dok meleleh jela~~
kami lelambai smpai depa hilang dri pndangan..
sobs~

p/s: nnti kalau aku pergi blajaq jejauh..msti semua orng nangis ken2?? siap guling2 atas lantai sbb nk ikot? hewhew~ 

p/p/s: msti korng baca post ni sambil tongkat dagu dgn tangan kanan~ 

p/p/p/s: oh gmbaq real xdak..sbb semuanya ada di DSLR KP..nk buat guane~ ko byngkan dlm kepala jela situasinya~

No comments: