Sunday, September 16, 2012

ohoi KONTAN~

Salam Alaik~
dua hari lepas aku ke kontan sbb teman pijah balik rumah..
mmg la lepas masuk gombak aku pokai..
oleh sebab duit minyak beliau sapot... aku on jah~~

berbekalkan doa dan pesanan,nasihat dri semua manusia~~
dan doa memulakan perjalanan..kami memulakan perjalan ke kontan pd pkol 10 pagi...
sepnjang sesi mrempit berlaku..
mmg osem...
4 jam kat atas moto..
mcm2 gaya duduk dah kami buat...
lenguh punya pasal..

so...rempit punya rempit..
smpai lah ke kontan dlm pkol 2 ptng...
dan smpai lah ke rumah pijah~
oyeh...

cadangnya nk balik ptng tu jugak...
oleh sbb nenek pijah ade,..
dan beliau suruh kami stay smpai esok..makanya..esoknya lah kami bertolak balik KL..

pde mlm itu...pkol 2 pagi..
kami ditugaskan untuk mnjemput kakak kepada cik pijah di terminal bas...
so keluar lah naik kreta pkol 2 pagi itu...

aku amat terkejut dan terkezut..
masa keluar dri kawasan prumahan tu...
nmpak bnyk gila2!! moto...
hang bayang kan tgh tgk crita KL gengster...
mcm tu lah dlm dunia sebenar kami lalui mlm tu..
scary gila~
dikelilingi oleh moto2 mat2 rempit yg ramai tu..
dan kami dua orng gdis di dalam kreta...

Alhamdulillah ...Allah selamatkan kami berdua...
x dikacau pon oleh mat rempits yg ramai tu...

mungkin depa sambut hari malaysia...
aku xtau lah..
sbb depa sgt ramai...mcm tgh nk celebrate sesuatu..
siap race bagai...
astaghfirullah~ 
*geleng kepala

ok done dgn rempits..
esok nya kami bertolak pkol 9 lebih ...
alang2 tu terus ke UIA kuantan..
subhanallah...sungguh indah berseri UIA kuantan~ hurhur...

kuliyyah depa sgt jauh berbanding gombak...
pergh!...
mmg kurus rakyat UIA kuantan..heheh~~

mse pi sana smpat jumpa pipah je...
yg lain semua bz2..
yelah semua orng haibat2~~
sobs~

ok...lepas melawat kami terus merempit balik ke KL..
the end~

oh ya..sebelum terlupa...aku dah dpt first projek...
kena buat fine art atas kanvas yg ber saiz A1...
osem~~~
mmg fun lah kan~~

so kalau lawa...aku teray la tayang painting aku tu~...
kalau berminat nk beli..PM lah saye..kay~~
ohoi~

the end~~  
testing oil paint! ohoi~

oh kontan~

KOM eh?~

dgn pipah~~~~ 

dgn pijah!

belang3~

ok! rindu pipoh~~~ sobs~


p/s: mcm gaya tgh menulis karangan BM... msti aku dpt C... ~~~~

2 comments:

Nazrin Syafiq said...

KOM yang telah diperindahkan dr realiti?? hebak2..

kalaula student luar tgk KOM cantik mcm tu, sure depa semua nak blaja medik kat uia kuantan.. haha.. padahal, HARAM~~~ haha

roziana rahim KRAR said...

LOL~ hebat x aku~~ aku nk bgi budak2 semua excited nk masuk kontan~ ok lah...bertmbah ramai la rakyat UIA kontan nnti~~