Tuesday, October 30, 2012

maka bermulalah pengembaraan kami~

salam Alaik!

beberapa minggu yg sgt penat~ gila2 punya penat...wew~

ok~ untuk projek kali ni..errr
projek no 2 kan~...kitorng telah ditugaskan oleh brother ismail suruh buat~~~
wood carving..
pergh~
semua mmg excited lah buat bnda ni kan..
tapi serious habaq hang.. bnde ni mmg best gila~
skali kau dah carve kayu tu...kau xleh berhenti... aku akan sntiasa nk carve..
hew~

kitorng diberi masa selama 4 mnggu tuk siapkan bde alah ni..
2 minggu untuk design development.. dan 2 mnggu untuk carve..
habaq hang~ 2 minggu sgtlah x cukup masa nk carve..
walaupon aku n the geng hari2 mai studio buat kayu ni~..
masing2 macam nk terjun kaed~~ LOL~



hari2 dlm minggu pertama sangat tak normal.
yelah, sejak bila pula life student kaed ni normal?
malam ibarat mcm siang bagi kami..
dan siang?
masih lagi siang.. tapi siang yg kelam dan x bermaya jika kami dalam minggu projek.

aku rasa mcm mayat hidup~ atau pon zombie..
dan setiap hari aku rasa mcm nk terbang~~
sbb x cukup tidur kan..
sespa yg pernh x cukup tido bbrpa hari pernh rasa perasaan terbang ni~~ :P

dan studio dah jadi mcm rumah ketiga aku..
sbb..bayangkan aku lepak kat studio hari2...selama 2 minggu..
pergh~ aku rasa mcm nk muntah mpak KAED~...paham x~~

2 minggu berlalu dgn kayu~
segala2nya kayu.
tidur kayu,makan kayu, mimpi kayu..kayu kayu kayu..
ini disebabkan oleh tarikh submission yg nk dekat..
masing2 makin kerap ke studio untuk mghabiskan kerja yg berbaki.
makin ramai meng- insane-kan diri kat studio..
makin ramai yg join sesi studio malam bersama kami..
makin ramai pandai men-dog (menganjing) =,,='
studio malam rulez~

lepas tu... lepas semua mcm..
"alamak! mmg x sempat siap!"
then kitorng dpt extend project tu sampai lepas raya haji...
paham x...aku masa cuti mmg mengadap tv dgn laptop jelah~
aku mls gila nk sentuh kayu...
die tersadai bersendirian forever alone kat pnjuru bilik aku~
 
tiba2... hari khamis...kitorng satu family balik kg...
sbb..abah nk balik tiba2...
thn baliklah~~..
rumah mcm dekat giler dgn kedah tu ken~
perjalanan mngmbil masa 10 jam balik kg..sbb jam ~
pergh~... mcm nk gila dlm kreta...
masa tu baru teringt pasal kayu~ pui~

ok...mase balik kg..
tok aku ckp gini..
"meow dah mati kena langgar kreta"
aku pon mcm..."what~~?"

"meow yg mana satu?"
then tok kata.. meow aku...
dah la kena langgar depa mata tok aku..
kesian tok~~.

aku pon mcm sedih jugak..
xdpt dah tgk muka macho meow lepas ni...
:(
aku rindu nk cium2 dia..
aku rindu nk peluk2 dia..
aku rindu suara dia...
meow~ :'(

lepas tu..aku dgn adik bradik aku gi tgk kubur meow..
sedih gila...
kucing yg paling mnja dan paling satu family syg..
dah anggap adik bradik kot...wlaupon hnya kucing..
aku pernah nangis sbb rindu gila kat meow..
tapi dah ajal dia..
nak buat mcm mana..semoga meow bersemadi dgn aman..

dan lepas balik kg..dan beraya di sana...esoknya ktorg bertolak ke KL..
ehem~..sgt sekejap..

dan balik je ke KL...
pgi tu.. dlm pkol 10.. aku dah siap2 nk ke gombak..
sbb nk pergi site visit bersama fiza, abby dan ati..

dan ktorng pergi la site visit..
mula2 pi msjid jamek kg baru..
kat sana...kitorng interview bndahari masjid...
dan catat2 pasal architecture style of the masjid..dan bla3~ ..
tngkap2 gmbar kubah...dinding..minaret dan sebagainya..

dan lepas dah hbis..kitorng gi pulak carcosa seri negara..
which is site aku...
pergh!...habaq hang~ carcosa tu cantik gila!
aku pergi mcm..
waawwwwww~~
mcm rusa masuk kg~
tandas die pon cantik gila~ siap ade meja solek bagai dlm tandas~~ wew!

lepas dah habis carcosa..kami pon pi lepak KLCC..
smbil2 melawat kedai gula2..
dan aku beli gula2 jawbreaker,wonka punya jenama~ 
uhui~...sedap..:)
 dan lepas..habis di KLCC... kitorng pon balik UIA..

dan aku amik moto balik rumah bersama ati...
then mlm tu kitorng berkayu bersama smpai subuh~

-to be continued-

Monday, October 8, 2012

tokwan cepat la sihat :'(

Salam Alaik..

wahai warga blogger..
hrini nk citer sket psl emergency yg ttber berlaku..
yelah dah nma pon 'emergency'
msti lah tiba2 ken~ yedok~

(khamis)
ok.. hari2 ku lalui sperti biasa..
kemudian dpt msj dari abah..
"tokwan mak kritikal tahap 2"
then i was like..serious!?

aku terus tnye ..nk balik kg ke?
then abah ckp "nnti abh bgtau"

mse tu tgh dlm kelas appreciation of arts...
tgh buat research nk presentation yg tiba2..
mcm pop quiz.. tpi ni..pop presentation~ =,,='

ok...back to the topic..
lepas aku masuk kelas nk siap2 present dlm pkol 3 ke 4 lebih..
abh ckp..kena balik kmpung harini..
so aku pon kelam kabut pergi jumpa brother ismail.. sbb nk bgtau esok presentation ak xleh dtg..
ad emergency kena blik kg..
lepas settle2 dgn lect semua..
aku rempit balik rumah...
then dlm pkol 6 ktorng bertolak ke kg..

dlm perjlnn ke kmpung ...
mak x putus2 doakn tokwan...
opkos.. her father kan..
aku pon dah meleleh2 ayaq mata..
spnjang nk ke kmpung..

aku terbayang..
kalau aku dah sedih.. mcm mna la perasaan mak aku kan..
hmm..

perjlnn mmkn masa selama 9 jam ke kedah..
tokwan di masukkn ke hospital sik, kedah..
so smpai je pkol 2 pagi tu..
terus ke ward..
balik jauh kan..
nasib baik nurse semua bgi masuk..

masuk je bilik tokwan...
air mata x brnti mngalir..
ya Allah, tokwan yg dulunya kuat..
gurau2 dgn aku.. senyum2.. slm2...
skrng terlantar atas katil...

anak2 tokwan, which is makcik2 dan pakcik2 aku..semua berkampung kat hospital..
sbb nk jaga tokwan kan..
dan tok..
semua pakat berkmpung...tidur kat tmpt yg mcm gazebo..

Alhamdulillah.. dlm 4 hari tu..
tokwan semakin baik... 
boleh berckp sikit2...dah boleh mkn bnde lembut2...
dah boleh cam orng..
nk bangun je x boleh lgi...

ade skali mak tnye tokwan
" ayah ni dikna, kenai x? cucu ayah ni"
lepas tu tok wan tgk aku..dan mngngguk lemah...
aku mmg sebak mse tu..
Allah... xsnggup aku tgk keadaan tokwan mcm tu..
:(

bila aku jaga tokwan.. aku urut2 tgn tokwan..
itu je yg mmpu aku buat..dan aku doakan tokwan..

mse nk balik tadi..
aku cium ubun2 tokwan...
dan pgg tgn tokwan..

semoga tokwan sihat..
nk cium tokwan selalu.. :(

P/s: semoga Allah mnyembuhkan pnyakit tokwan.. kami sntiasa doakan tokwan... 


Wednesday, October 3, 2012

Aku rasa mcm nak ‘hancur’kan kau

Salam Alaik!
Bhahahah~ tajuk ku sentiasa osem kan..
Mmg ke-laut~

Ok guys~ pade hari yg sungguh berbhagia ini~
Aku nk cerita sket pasal crush2~
Oleh sbb kawan aku cik pijah tite dah buat satu blog post pasal crush..
So aku nk jugak testing en2~..hew

Ok fine..here we go~
Ape maksud crush??
Bak kate pijah “crush tu ranggup”
Msti korng tgh buat muka pelik~ dan ckp cmni
“ranggup? Pehal pulak~”
Biar jelah..bahasa die.. bahha~

Ok.. crush yg sbenarnya bermaksud...
“orng yg suka seseorng dlm diam”.. something like that~
Dulu ade sorng kawan aku pernah tnye..
(act, xde la ‘dulu’ sgt pon)
“yana ade crush kat sesape? ”
Then aku pon jawab..
“crush?? Crush kat sape?? X best je semua~ wahaha”
LOL~ maksud aku ..bukan korng mmg xbest... 
Maksud aku lain... aku rase mcm kawan2 lelaki yg aku kenal x syok dijadikan crush sbb hmpa semua dah mcm ...kawan.. er.. ha~
Klau yg bukan kawan tu...err.. buat mase ni..aku mlas nk ranggup2 lagi... bz la beb~.. dgn studio bagai~ assgnmnt berlambak~ haa~

Lepas tu die tnye lagi
“ ade orng crush kat yana?”
Then i was like...err~
Manusia mana la nk crush kat aku?
Lps tu aku jawab.. sambil ketawa dgn comel...
“ LOL~ xde kot.. klau ade la orng crush kat yana.. orng tu sah senget!”~

bukan aku merendah diri~ cewah~
aku rase mmg xde..
er.. *pikirayatnkgoreng*
klau ade pon.. eh no3~ xde2..

ade la pernah bebudak bros(lelaki) ni ajak aku keluar..
thn aku tolak~ #baik

aku bgi la alasan..mak aku x bagi~
aku rindu rumah..
nak bgi kucing mkn..dn sebagainya~ :P
sbb...hoi!~
i am lady yg bertudung labuh~ ==’
grr~ pikiaq la hoi~

#emottber

ok~ moving on!~
aku xtau la sbb depa crush aku ke hape en..
ke sesaje ajk kngkawan keluar~ wew..
ok bersangka baik lah~ 
depa nk ajak lepak~ =,,='

last skali ..aku nk bgi pesanan

kepada sesiapa yg nk kawin? Silakan...
sesapa yg nk ranggup2? Silakan
sesapa yg nk kurus~~ eh?
Ok~ silakan~

Sebagai seorng kawan yg comel,ayu,sopan dan osem~ #tipu
aku nk bgitau kat hmpa..
rangup2 jugak~
ade batas~
tapi jgn smpai ikhtilat x terjaga..
dan sebagainya~
okeh?~


p/s: sape rangup kat aku angkat tangan mcm ni -->  \ [^^] / dan jerit.. (hoorey)..sambil jejoget..=,,=
p/p/s: wuu~ first time aku buat blog post psl ni..==’.. jom beli buku terfaktab! #promotettber

p/s/s: <-- pusat sumber sekolah~