Tuesday, October 30, 2012

maka bermulalah pengembaraan kami~

salam Alaik!

beberapa minggu yg sgt penat~ gila2 punya penat...wew~

ok~ untuk projek kali ni..errr
projek no 2 kan~...kitorng telah ditugaskan oleh brother ismail suruh buat~~~
wood carving..
pergh~
semua mmg excited lah buat bnda ni kan..
tapi serious habaq hang.. bnde ni mmg best gila~
skali kau dah carve kayu tu...kau xleh berhenti... aku akan sntiasa nk carve..
hew~

kitorng diberi masa selama 4 mnggu tuk siapkan bde alah ni..
2 minggu untuk design development.. dan 2 mnggu untuk carve..
habaq hang~ 2 minggu sgtlah x cukup masa nk carve..
walaupon aku n the geng hari2 mai studio buat kayu ni~..
masing2 macam nk terjun kaed~~ LOL~



hari2 dlm minggu pertama sangat tak normal.
yelah, sejak bila pula life student kaed ni normal?
malam ibarat mcm siang bagi kami..
dan siang?
masih lagi siang.. tapi siang yg kelam dan x bermaya jika kami dalam minggu projek.

aku rasa mcm mayat hidup~ atau pon zombie..
dan setiap hari aku rasa mcm nk terbang~~
sbb x cukup tidur kan..
sespa yg pernh x cukup tido bbrpa hari pernh rasa perasaan terbang ni~~ :P

dan studio dah jadi mcm rumah ketiga aku..
sbb..bayangkan aku lepak kat studio hari2...selama 2 minggu..
pergh~ aku rasa mcm nk muntah mpak KAED~...paham x~~

2 minggu berlalu dgn kayu~
segala2nya kayu.
tidur kayu,makan kayu, mimpi kayu..kayu kayu kayu..
ini disebabkan oleh tarikh submission yg nk dekat..
masing2 makin kerap ke studio untuk mghabiskan kerja yg berbaki.
makin ramai meng- insane-kan diri kat studio..
makin ramai yg join sesi studio malam bersama kami..
makin ramai pandai men-dog (menganjing) =,,='
studio malam rulez~

lepas tu... lepas semua mcm..
"alamak! mmg x sempat siap!"
then kitorng dpt extend project tu sampai lepas raya haji...
paham x...aku masa cuti mmg mengadap tv dgn laptop jelah~
aku mls gila nk sentuh kayu...
die tersadai bersendirian forever alone kat pnjuru bilik aku~
 
tiba2... hari khamis...kitorng satu family balik kg...
sbb..abah nk balik tiba2...
thn baliklah~~..
rumah mcm dekat giler dgn kedah tu ken~
perjalanan mngmbil masa 10 jam balik kg..sbb jam ~
pergh~... mcm nk gila dlm kreta...
masa tu baru teringt pasal kayu~ pui~

ok...mase balik kg..
tok aku ckp gini..
"meow dah mati kena langgar kreta"
aku pon mcm..."what~~?"

"meow yg mana satu?"
then tok kata.. meow aku...
dah la kena langgar depa mata tok aku..
kesian tok~~.

aku pon mcm sedih jugak..
xdpt dah tgk muka macho meow lepas ni...
:(
aku rindu nk cium2 dia..
aku rindu nk peluk2 dia..
aku rindu suara dia...
meow~ :'(

lepas tu..aku dgn adik bradik aku gi tgk kubur meow..
sedih gila...
kucing yg paling mnja dan paling satu family syg..
dah anggap adik bradik kot...wlaupon hnya kucing..
aku pernah nangis sbb rindu gila kat meow..
tapi dah ajal dia..
nak buat mcm mana..semoga meow bersemadi dgn aman..

dan lepas balik kg..dan beraya di sana...esoknya ktorg bertolak ke KL..
ehem~..sgt sekejap..

dan balik je ke KL...
pgi tu.. dlm pkol 10.. aku dah siap2 nk ke gombak..
sbb nk pergi site visit bersama fiza, abby dan ati..

dan ktorng pergi la site visit..
mula2 pi msjid jamek kg baru..
kat sana...kitorng interview bndahari masjid...
dan catat2 pasal architecture style of the masjid..dan bla3~ ..
tngkap2 gmbar kubah...dinding..minaret dan sebagainya..

dan lepas dah hbis..kitorng gi pulak carcosa seri negara..
which is site aku...
pergh!...habaq hang~ carcosa tu cantik gila!
aku pergi mcm..
waawwwwww~~
mcm rusa masuk kg~
tandas die pon cantik gila~ siap ade meja solek bagai dlm tandas~~ wew!

lepas dah habis carcosa..kami pon pi lepak KLCC..
smbil2 melawat kedai gula2..
dan aku beli gula2 jawbreaker,wonka punya jenama~ 
uhui~...sedap..:)
 dan lepas..habis di KLCC... kitorng pon balik UIA..

dan aku amik moto balik rumah bersama ati...
then mlm tu kitorng berkayu bersama smpai subuh~

-to be continued-

No comments: