Monday, October 8, 2012

tokwan cepat la sihat :'(

Salam Alaik..

wahai warga blogger..
hrini nk citer sket psl emergency yg ttber berlaku..
yelah dah nma pon 'emergency'
msti lah tiba2 ken~ yedok~

(khamis)
ok.. hari2 ku lalui sperti biasa..
kemudian dpt msj dari abah..
"tokwan mak kritikal tahap 2"
then i was like..serious!?

aku terus tnye ..nk balik kg ke?
then abah ckp "nnti abh bgtau"

mse tu tgh dlm kelas appreciation of arts...
tgh buat research nk presentation yg tiba2..
mcm pop quiz.. tpi ni..pop presentation~ =,,='

ok...back to the topic..
lepas aku masuk kelas nk siap2 present dlm pkol 3 ke 4 lebih..
abh ckp..kena balik kmpung harini..
so aku pon kelam kabut pergi jumpa brother ismail.. sbb nk bgtau esok presentation ak xleh dtg..
ad emergency kena blik kg..
lepas settle2 dgn lect semua..
aku rempit balik rumah...
then dlm pkol 6 ktorng bertolak ke kg..

dlm perjlnn ke kmpung ...
mak x putus2 doakn tokwan...
opkos.. her father kan..
aku pon dah meleleh2 ayaq mata..
spnjang nk ke kmpung..

aku terbayang..
kalau aku dah sedih.. mcm mna la perasaan mak aku kan..
hmm..

perjlnn mmkn masa selama 9 jam ke kedah..
tokwan di masukkn ke hospital sik, kedah..
so smpai je pkol 2 pagi tu..
terus ke ward..
balik jauh kan..
nasib baik nurse semua bgi masuk..

masuk je bilik tokwan...
air mata x brnti mngalir..
ya Allah, tokwan yg dulunya kuat..
gurau2 dgn aku.. senyum2.. slm2...
skrng terlantar atas katil...

anak2 tokwan, which is makcik2 dan pakcik2 aku..semua berkampung kat hospital..
sbb nk jaga tokwan kan..
dan tok..
semua pakat berkmpung...tidur kat tmpt yg mcm gazebo..

Alhamdulillah.. dlm 4 hari tu..
tokwan semakin baik... 
boleh berckp sikit2...dah boleh mkn bnde lembut2...
dah boleh cam orng..
nk bangun je x boleh lgi...

ade skali mak tnye tokwan
" ayah ni dikna, kenai x? cucu ayah ni"
lepas tu tok wan tgk aku..dan mngngguk lemah...
aku mmg sebak mse tu..
Allah... xsnggup aku tgk keadaan tokwan mcm tu..
:(

bila aku jaga tokwan.. aku urut2 tgn tokwan..
itu je yg mmpu aku buat..dan aku doakan tokwan..

mse nk balik tadi..
aku cium ubun2 tokwan...
dan pgg tgn tokwan..

semoga tokwan sihat..
nk cium tokwan selalu.. :(

P/s: semoga Allah mnyembuhkan pnyakit tokwan.. kami sntiasa doakan tokwan... 


No comments: