Saturday, December 8, 2012

the best feeling when

Salam Alaik
ouh tgn aku masih sengal2 bila mnaip bnde ni..

the story is..
smlm aku pergi men beskal dgn ana hapijah..
dah lepas berbasikal..nak pergi hntar basikal tu balik..

aku suruh la ana hapijah naik moto.. aku naik beskal.. sampai mahallah ameenah...
so lepas turun bukit dekat cafe tu..
aku stop kat tepi jalan..agak jauh la dari simpang..
smntara mnunggu ana hapijah sampai dgn moto..

smbil tu aku pusing blakang tgk..
"oh pijah nk smpai dah..xpe tggu skjap"

dlm masa yg sama...
aku tgk kat depan.. depan aku simpang..
dan aku nmpak kreta dari jauh..

"oh kreta ni msti nk masuk..biar die masuk dulu.. nnti aku jalan lah"
mmg betul kreta tu nk masuk..
yg aku x sangka.. laju kemain die masuk simpang...
dan tmpat yg aku duduk brsama beskal tu adelah jln aku..
i mean.. mmg jalan nk ke depan lah..
dan kreta tu terus pusing dgn laju dan masuk ke jalan aku.. 

"aku rasa x smpat elak..mesti die langgar aku ni" aku bermonolog

yes! jangkaan aku mmg tepat...kreta tu dgn syok nya langgar aku..

"aku dah agak~" aku bermonolog lagi mase aku tgh kena langgar tu..

"bila ntah nak stop langgar aku" lagi skali aku bermonolog bila kreta tu langgar

aku terjatuh..dan erm..terjatuh...
selipar tercabut..
masuk bwh kreta..
then i was like..
speechless gilo~

dan aku pon tgk kreta myv hitam tu..tertunggu2 

"sape orng yg langgar aku ni" aku bermonolog skali lagi

dan pemandunya bergegas keluar..
dan pada msa tu pijah pon smpai.. dan..
"eh kenapa?"

#tipu..

aku x dengar ape pijah ckp mse tu.. sbb aku tgk shock..dan speechless.. aku tgh berfikir~

aku pon.. 
"ehh mcm kenal" skali lagi bermonolog..

"eh ...sorry2!! sumpah xnmpak.. ok x.. luka ke?? sakit kat mana??"
she said..

aku bgun smbil tgk basikal..
"ok2.. xsakit pon.. xluka... rasa ok je..eh basikal ni.. orng punya.~ " aku bls~

"mne selipar aku...argh selipar putus.. shit!" 

then wanita itu undur kreta.. dan slipar aku bwh kreta dia..

dan die ckp lagi..
"betul ke x de pape.. sakit kat mne2 x?? sorry..sumpah xnmpak..tgk2..dah ade kat depan"

"xpe2. ok je ni..xpe~" aku bls..

"xpela.. Allah tutup hijab depa..sbb tu xnmpak aku kat sni..bnde nk jadi".. aku bermonolog lagi

"sorry roziana..sorry... xnmpak"
die kate lagi..

aku pon ckp bnde yg sama.. "xpe"

"len kali bwk kreta elok2 eh" kata ana hapijah

pijah kato die ingt nk mngamok je.. snng2 orng nk langgar aku..
LOL~

aku mmg xde prasaan pon mse tu..

lepas tu aku bwk moto...dan pijah smbung bwk beskal nak hantar balik..
then check2 ade bengkok sket... sket je.. kat beskal tu.. dan dah ok dah lepas di..erm~

aku suruh pijah hntar kunci..
dan mase ttu mula sakit2 satu badan..
aku xtau tu effect men beskal atau effect kena langgar dengan kreta..

mse tu aku tringat phone..
aku tgk phone ..dan..
shit~ 
phone aku pecah.. sikit..~

arghh~ kenapa...

so xkesah sgt...sbb ada warranty lagi..nasib baik..

dan biler balik bilik.. satu badan sakit2..kaki aku bengkak.. 
bahu sakit..
dan aku terus pergi klinik dgn hasniat..
nurse kat klinik semua friendly gila mlm tu..

dan aku tahu bebrapa cerita kenapa uia mcm ni..kenapa uia mcm tu..
mls nk cerita kat sni~ LOL~

aku rasa mcm miracle gila..sbb.. teruk jugak die langgar aku..
dan aku xcedera..cuma lebam2..
dan ketiak aku sakit.. itu yg penting..
impact kot..

sbelum naik beskal..aku baca doa kenderaan..
Alhamdulillah..Allah mnjaga aku..
klau aku x berharap pade Allah.. mungkin aku dah mati.. mungkin..~

i'm sure semua orng boleh hidup tnpa aku..bila aku mati.. 
final projek pon xyah fikir dah.. dan masalah keliling~

ini semua peringatan..mati di mana2.. xkisah dalam mahallah ke..luar mahallah ke..

so.. erm~ beringat lah... dan mlm tu aku famous skejap...
semua orng kluar dan tgk..
nasib baik xjadi pape..

dan ketiak pedih sbb sapu ubat pedih ni~ argh~

kbye~

p/s: pergantungan kepada Allah itu penting.. :)

No comments: