Wednesday, October 9, 2013

diri

kau je yg sakit?
kau je yg xde mood?
kau je yg stress?
kau je?
kau je?

aku?
aku x sakit?
aku ade mood?
aku x stress?

kau rasa?
otak mana?
letak lutut eh?

fikir!

Sunday, September 22, 2013

apsalntahkau

SalamAlaik!

tetiba malam ni jadi awkward..
ni semua sbb fer punya design kena koyak..

aku dah ckp..design orng ni jgn kacau..bukan snng nak design..
mcm aku pulak dipersalahkan...
sbb aku melaksanakan design orng?
gitu..

aih..

susah betei kerja dalam group ni..
bila ada yg x bgi commitment cenggitu
mnyusahkan semua orng dan mnyusahkan diri sndri..

sorng perangai mcm ni..sorang prngai macam tu..
nasi goreng paprik ni dah jadi x sedap..
walaupon tambah telur mata..
sbb ke awkwardan yg melanda
gila!

argh xsedap dah dduk kt studio ni..dari ptg tadi dah bertapa dalam studio buat kerja..


nak balik mandi..
aku rasa busuk..k

greyskymorning

SalamAlaik!...

malam ni bosan dan buat pyro.5

rafiq asik main game pastu buat pastu main game..
aku pon layan greyskymorning
malai monyok atas krusi ngntok
jah tgk melayan bamboo tablet
dan fer dah balik bbrapa minit lepas

ha~
aku dok perati2 yg lagu grey sky morning ni semua drum dia lebih kurang je kt every lagu
tpi syok lah..
dah mcm MCR malaysia..hosem

klau kaedlive jemput depa best jugak hen~

semua orng x bermaya..
oh studio~
lusa submission~~

masing2 dah ada yg terbongkang~

comel jugak mini workshop yg aku buat ni~ #tetiba..
dah xde bnde nk type dah..
bosan kan aku..

bagus! bai

Thursday, September 19, 2013

mentalbreakdowntahapsengal

salamAlaik!

smlm aku telah diganggu emosinya..
kerana kehadiran makhluk yg huargh sengal dia.. 

ad sorang makhluk ni nak jadikan aku rusuk kiri kanan bagai..so aku pon rasa mcm mimpi yg buruk..
tsk..

k jahat gila ayat..bhaha..

sbenonya...
not ready yet lah bro..
so alasan kau terima mmg berjela..
aku bgi kau 250 patah perkatan ..karangan 

tunggu lagi 3/4 tahun lah... 
lepas parents aku lah..
blablabla dan blablablabla

dia punya impossible tu sgt kuat dan tinggi dan pergh..
*geleng kepala*

mmg nasib lah kau... 
ingt sesenang ke nk rusuk kiri kanan bagai..
nak lepas abah aku ingt snng ke..haha~ 

tpi xpe..at least u try... 

 hah btw.. kreta pyro tu tukar base design bagai..
so esok nk gi lepak lepas kelas metadology ke cemna ntah eja dia..
lantak

lepak ke kedai haardware area KL~

hmm.. tu jelah.. cerita lelebih kt sini xboleh pulak.. 
sehingga lain kali~ bai

tolong jgn pikir

salamAlaik!

harini mcm disaster pon ad jugak... mmg teruji iman..
mcm2 masalah jadi...
psl painting..psl manusia..psl J... 

ujian..dimana2..
hari emosi ni~

hmm sbenarnya aku xleh pikir nk mnaip apa ni.. mngntok.
dah smlm x boleh tido sgt,..
so harini mngntok lah pulak..

autoCAD dah siap...sikit..
so perlu tunjuk kat bro jela esok cemna..
kaedfest...hmmm..pening2...
SRC... aku makin hilang respek..
lantaklah kau ni orng besar U ke hape..
kalau dah buat orng mcm smpah..so mmg aku layn korng pon mcm sampah..

disebabkan sorng minah ni.. dah aku hilang respek kat SRC..
lantaklah

k tukar topic..
bro cdangkan aku gi tnya galeri kat area lembah kelang nk pamerkan painting dan artwork.. osem2..
ape lagi? jom ah..
k tu je entry bosan ..yg x de info langsung pada harini.. bai~

Tuesday, September 17, 2013

tajuk x sama dgn isi~

Salam Alaik~

tiba2 rasa nak menaip..oleh sebab aku dah melntak nescafe tadi..pastu xrasa nk tidoq.. so aku menaiplah...

aku benci betul kalau asik nk trkenang kisah lama ni..
teringat kisah2 dulu2...pernah baik dgn orng pastu gadoh..
so .. mnyampah pulak bila terkenang balik bnda2 yg aku xtau la manis ke pahit..
bila dah gaduh..semua bnda jadi pahit..

klau yg xtau lagi.. aku ni kengkadang cepat mngeluh... cepat je terasa ke hape..
tapi aku diam je..mls nk bising..
so bnda ni yg bhaya dia..
lama2 kau simpan ..tiba2 boommm... hilang kawalan..
so cenggini lah jadi dia.. effect perhubungn..hha~

so aku nk ubah perangai aku xleh.. mmg dijadikan gini...
bukan suruh orng jga hati aku pon..
tpi kena bringt lah.. 

lagi satu.. ego betul.. aku pon x paham dgn aku..
aku x reti nk baik balik dgn orng..aku x reti nk pujuk orng..tolonglah~
bnda trbaik aku bole buat adalah .." buat bodo"..dan "buat xda pape berlaku"

spa yg pernah gaduh ngn aku..tau lew kan~ dan aku akan x ckp lama gila dgn orng yg betui2 buat aku sskit hati terasa bagai..ha kau~
sebulan dua bulan setahun atau forever..
mungkin~

gaduh lma2 mmg xelok..tpi aku xreti cemna nk baik... ha~ paham x?

lepastu lepastu..sbnarnya aku serba salah sbb xbgi pape ..xwish pon brthday ade sorng hmba Allah ni..pdahal masa brthday aku dpt hadiah wish sambut lagi bagai.. serba salah..tpi oleh sbb masa tu gadoh teruk..so mmg aku buat xtahu jelah kan.. hati kering...
ha~ cenggitu..

huduh cemna pon perangai..masa silam ke apa.. kawan tetap kawan... aku terima semua orng seadanya..
sbenaqnya sedih jugak tgk kawan sndri mcm tu ha~.. tpi nk buat cemna~ 
klau dah diri sndri xmau berubah.. orng skeliling nk buat cemna pon x boleh..
klau dah nak masuk gaung..ke gaung lah kau pergi..

tapi....

huarghh~ natang apa aku dok menaip memalam buta ni~.. !

dah la.. klau orng berkenaan terbaca.. ikot ko la nk buat apa..

tamatlah sudah sesi bosan malam ni

 
i rest my case

babai!



Wednesday, August 21, 2013

teratak ikan bakar sri murni (pomotpomot)

Salam Alaik!
dunia blog..
dah lama x berblogging ni... dari taun lepas..
so..ni nak mula balik..

dua hari yg lepas aku dan mak keluar ke hulu langat nak photoshoot... mngisi masa lapang aku yg bosan dah sebulan duk rumah cuti sem.. 
so aku plan nak gi photoshoot kat mana2...

pkol 12 PM~
perjalanan kami bermula dari rumah.. yela ..dari mana lagi nak mula..
berenti beli keropok semua xyah la cita noh...~

tmpat pertama yg kami sampai adelah sg ulu perdik... 
sbelum sg congkak..ad satu sungai tu yg nak masuk ke nur lembah pangsun.. ha situ lah.. 
pergi pon weekdays..so mmg xde orng dalam hutan tu... dah la mak cerita pulak situ ad kampung bunian bagai..
and abah pernah cerita dalam tu ade rimau..
yelah ...hutan nama dia..

tpi kuatkan semangat jugak ..aku ambik la jugak beberapa ketui gambaq kat sana..
tpi...xtunjuk kat sini..nnti aku upload kat tumblr lah~ 

lepas ambik gmbaq kat sg tu..ada dahan pokok jatuh...
aku pon..cuak la jugak..
pastu mak ckp..
"dia suruh balik la tu, x bagi duk sini lama2..bukan ad orng"

aku pon..diam je.. lepas ambik beberapa ketul lagi gmbaq..aku pon start kreta dn gerak keluar dari situ..

lepastu kitorng lalu ke arah sg lui..
ni mak punya kerja la ni.. mak la pemandu pelancong ~
cewah... aku ni bukan ingt sgt jalan yg dah lama x lalu~

k..lepastu
mak nk beli petai.. so aku pon cari la kedai tepi2 jalan yg ada jual petai..

dah jumpa..then mak pergi beli..
lepas beli mak masuk kreta..mak ckp kat aku..

" pakcik kedai ni suh promote kedai ikan bakar dia.."
aku pon mcm.. heh..seriously..

ekceli sbelum sampai kedai petai ni..lalu kedai ikan bakar... kat tepi jalan... then mak aku pi habaq kat pakcik tu yg aku ni ambik gmbaq untuk U..
k sbenarnya x pon~

so..kami pon patah balik dan singgah kat kedai ikan bakaq pakcik tu.. ha~ ni dia...



















kawan aina








owner pkai baju cekelat tu ..pakcik anuar nama dia


contact number owner....
tudiaaa~ masa pi tu.. tempat dia mmg cntik..sbb dalam air..
rasa mcm duk kampung.. pengalaman yg unik la baqhang..
aku x pi singgah makan lagi..tpi ikan2 dia semua hidup..
klau ikan mati ..cemana ikan tu berenang
yelah fresh baqhang..

yg bestnya.. tempaty makan dia.. mcm... bnyk tempat..
korang nak duduk atas air ka..
nak duduk satu tingkat dari tanah ke..
korang nak makan dekat dgn flora dan fauna ke..
pilih lah..

lepasni ingt nk pi melantak pulak makanan kat sana..
dalam family aku ni.. adik beradik aku ja minat ikan darat..
mak abah.. muntah menonggeng kalau makan~
tatau la nak ajak sapa pi nanti

nnti haku hupdate lagi....cemana rasa dia
and btw..sapa yg berkenan nak pi tu..
kedai ikan bakaq ni bukak pukul 6 ptg sampai pkol 1 pagi...
hrga pon berpatutan

bgi mereka yg nak memancing kat kolam ni pon...dialu2kan...
 owner dia pon ramah2 belaka..
xrugi mai sini aih~...

selain ikan bakaq..
owner dia ada jual buah2...ha mcm gmbaq kat atas tu... lepas mkn ikan ..bole makan buah...
kedai buah dia..depan sikit je dari kedai ikan bakar tu..
 k

ok..lepas beredar dari kedai ikan bakaq yg hohosem tu...
aku pon berlalu nk gi photoshoot lagi..

so...kitorng termasuk satu jalan yg ada sign board merah..
aku lupa nk baca ap dia tulis.. mak pon... 
masuk punya masuk.. jalan tu tutup.. then tepi tu bole lalu..
sbb kreta men lalu je kat tepi tu... masuk kanan...
ada sign board merah lagi..baru aku perasan.. notis psl tnah runtuh.. kerja2 sedang dilakukan blablabla...

sbb aku tgk bnyk kreta keluar..so aku pon lalu..
lalu punya lalu...
ada lagi satu pintu gerbang.. notis tanah runtuh jugak...
lepas tu.. sah.. depan tanah runtuh..mmg xleh masuk..haaa~ 
tudia..degil baqhang..sapa suh lalu.. habis minyak..
tpi..
papepon.. 

dpt jugak jumpa tempat yg osem.. superb..pergh...subhanallah
k





jumpa tasik.. !!










ha nilah driver degil tu..tsk~
lepas je habis sesi tu..dalam pkol 4 cenggitu..kitorng pon balik rumah..
sbb adik aku dah lama tunggu depan rumah lepas balik skolah ..kitorng gi merayap...
heh


tadaaaa... tamtam tidoq..penat pi jenjalan~
saja nak bgitau.. sebelum balik tu kitorang makan ABC.. kbai~

Friday, August 16, 2013

disini ku meniaga~ heh

Salam Alaik! 
disini ku meniaga..heh..
k...

aku ingt nak stat bisness...
disebabkan aku nak pi heritage study x lama lagi..so memerlukan uwang yg banyiak doh..
so..tu lah pasai..
disamping itu bole mnjana pendapatan.,.

so ..nah!
mohon support kerjaya aku yg murni ini..
semoga kalian dirahmati Allah.. :D 


dah lepas raya..so dah mula lah ni..hew

Wednesday, January 23, 2013

kau EMO!?

Salam Alaik!

harini aku xnak buat blog post yg ceria2..sbb aku tgh emo~ =,,='
*menangis kat penjuru gelap*

okay..aku nak ckp psl bnde yg xpatut buat masa orng tgh emo..
*kesat hingus*

mase emo..well... normal lah ..kau rasa mcm nak tumbuk muka semua orng..
kau rasa mcm nak lari rumah..xnak balik dan sebagainya...
dan paling nak mngamok skali..
kau emo sbb orang emo xpasal dgn kau..
errr..K

bnde yg kau x patut buat bila orng tgh emo..

first!..
kau xpatut nak menambah2 lagi kesakitan ke emo an dia..

dah lah budak tu tgh emo..then x pasal2 kau nk ckp..
"tulah, kan dah ckp..kau x dengar.."
"xpayah lah beli brg tu..bukan penting pon"..
"kau punya pasal..bla bla"
blabla bla..
itu sgt mnmbah ke emo an ! paham!.. =='
fuh~
 bila dah kena maki..xpasal2..kau pulak emo skali..dan bermulalah pergaduhan~ hoh~

second!
kau jgn nak kedekut brg2 dgn orng yg tgh emo

contohnya...
"xpayah sentuh barang gua..kau dah marah gua..then nak pinjam2 brg gua"..katenyer..
dan kau x sedar diri yg kau pon bnyk kali sentuh2 brg2 beliau~ =='
dan kau berhutang beratus dgn dia sbb nak beli brg kau..
perkara diatas boleh mmbuatkan orng lagi emo~ K..
klau kau x hutang dia.. erm.. baguslah..

third!
kau jgn nk pergi sebuk2 kacau dia

diam2 sudeh.. kau jgn layan dia smpai dia x emo dah~ 
dia nak mngamuk dia nak maki2 ..lantak dia.. kau ambik earphone..sumbat..ha sumbat!
layan lagu big bang~ =='

aku rasa dah cukup lah tu...itu je yg dpt aku fikir buat mase neh~
nak post lain?? tunggu lain kali..bila aku rasa tiber2 nak menaip.. mcm yg aku ckp kat post2 sbelum ni~..

K.. tu je kot post emo aku harini..
till we meet again.. next time..
yelah~ 
erm K
K
K
Kbye
*sambung mnangis kat penjuru gelap sambil cakar2 dinding*



Thursday, January 3, 2013

kaya

Jam menunjukkan pkol 10 pagi..aku menonyoh2 mataku yang kabur...aku tgk luar tingkap.. matahari duk tersengih2 sambil menampakkan giginya yg dua batang,rasa nak lempang pon ada.
“cis pedulik hape aku” aku bermonolog.
Makin lama aku menatap matahari, makin aku geram aku pon berlalu untuk pergi mandi. Aku xtau kenapa aku pergi mandi, mungkin aku fedup dgn matahari yg asyik mnyengih dari tadi. Mentang2 dah kapel dgn bulan, menyengih jelah dari tadi. Patutlah hilang semalam. Pergi dating rupanya. Ptuih!
Sesampainya di bilik air yang terletak 3km dari bilik ku menetap aku pon terus buka baju untuk mandi.
“wat the fart! “
Aku berkata sparuh mnjerit. Aku tak sedar bahawa air itu terlalu sejuk untukku. Yelah aku ni anak orang kaya, bapakku pemilik syarikat “smiley darbeli”, apa kelas mandi air sejuk?
Air terus mengejekku dan mentertawakanku..katanya aku ni takot ... almaklumlah dia perasan gangster. Mentang2 ada tatu nak bajet gangster.
Aku tanpa belas kasihan terus menumbuk perut air,smackdown dan melakukan aksi seperti WWE yg ditontonku 2 hari lepas. “Baru kau rasa “ bisikku dalam hati.
Tanpa mnghiraukan air yg mengerang kesakitan, aku berlalu untuk makan. Yelah dah penat blasah air, perut aku dah lapar. Baru kau tahu sapa taiko. “lu langsi, lu mati” jeritku pada air.
Sesampai didapur yang terletak 5 Km dari bilik air, aku lihat tiada makanan di atas meja aku pon mula mngamuk,aku melempar meja dan meja menangis kesakitan. Dan aku pijak2 meja sehingga hancurr berkecai.. “bibik” aku bersuara separuh mnjerit.
Tiada sahutan. Aku gelabah. Aku akan mati tanpa makanan.
Tiba2 muncul pari2dan berkata,
“kau nak makanan?? Aku boleh menunaikannya. Sebut saja makanan yg kau mahu.”
Aku meloncat kegembiraan dan terus meng-order makanan yg slalu aku makan di hotel2 9.5 bintang dgn banyak.
Pari2 terus memetik jari dan ‘blink’
Semua makanan terhidang di depan mata. Ada sengkuang masak lemak, sayur kicap rebus, cicak goreng petai dan mcm2 lagi makanan kesukaan ku.. maklumlah orang kaya.
Aku terus melahap dengan rakus tanpa menghiraukan makhluk sekeliling. Aku lapar. Dan yelah aku anak orang kaya.
Usai makan aku pon baling pinggan kepada pari2.
Kepalanya bocor terkena pinggan. Tapi dia watlek je.
Aku x puas hati, aku baling sudu garfu dan pisau.. pari2 ketakutan dan mnghilangkan diri dengan kepulan asap.
“pergh wanginya” aku berkata.. pari2 tu meninggalkan bau kentut yg sungguh wangi.
“hahahaha” ketawa ku dalam hati,sbb aku malas nk ketawa pakai mulut. Yelah Anak orang kaya.
Baru aku puas..
Aku terus berlalu menuju ke bilik, tanpa ku sedar aku terpijak sesuatu yg lembik dan aku tergelincir.
Lalu terjatuh dari rumah ku yang setinggi 80 tngkat. Yelah anak orang kaya.
Aku malas nak menjerit sepanjang jatuh tu sbb anak orang kaya ape kelas menjerit.
Semakin aku hampir ke tanah, aku semakin gelisah.

“ah,aku menyesal...shit.. !”
Aku terlupa aku masih belum habiskan makanan yg pari2 beri.

“bUkkkKK” aku terjatuh ke tanah. Dan aku menyesal. Aku lihat matahari, dia masih tersengih.
“kurang hajar” aku bermonolog.

gangster

Ku berjalan pulang dari kelas, langit kelihatan mendung.
“hoi matahari, mana kau?” aku menjerit
Matahari tidak mnyahut.
Tiba2 sepucuk surat melayang ke arahku.
“aku nak pergi bercuti,bosanlah asik tgk muka kau je kalau hensem xpa”-matahari

“cis kurang hajar kau” aku bermonolog.
Dah lama aku mnggunakan produk “hensemnya kau”. Muka aku masih buruk sperti selalu.
Lantaklah si matahari tu..pedulik apa aku...
Klihatan awan mula sebak. Nak menangislah tu matahari tinggal.
Oleh sbb aku ni gengster. Aku malas nak pujuk.. ape kelas pujuk2.
Aku pon berlalu untuk pulang ke rumah.

Semasa hendak pulang ke rumah. Aku ternampak seekor monyet tgh menangis.
Mula2 aku malas nak pujuk. Tapi dah lalu jalan tu dan aku rasa nak lempang muka monyet tu aku pon pergi ke arah monyet.
“hoi, kau dah kenapa menangis tepi jalan?”
“tuan aku hilang lah woi!”
“kerek pulak monyet ni.” Aku bermonolog.
Aku pon merampas wallet monyet tu dan mengambil semua duit di dalamnya.
Mentang2 dah kerja dekat tujuh sebelas..bnyak duit kau..
Lepas ambil semua duit aku melempar wallet tu ke mukanya.
“Padan muka , kerek sgt.aku baru nak sweet2 pujuk” aku bermonolog lagi.
“hahahahahaha” aku ketawa dengan kuat. Puas hati aku. Yelah gangster.

Aku berlalu pergi sambil menyanyikan lagu titanic kegemaranku.

Sampai disimpang aku menerajang tiang lampu sampai bengkok.
Saja geram. Aku kan gangster.
Langit mulai cerah kembali.
“aik sekejapnya pergi bercuti si matahari ni.” Aku bermonolog.
Langit xjadi menangis. Aku tgk matahari tersengih2 ke-arah bulan.
Ahhh pedulik apa aku. Dasar lupa kawan.

Aku terus berjalan dan berjalan menuju kerumah dgn muka gangster.
Tiba2 di lorong gelap. Aku terdengar jerry si tikus gemok menjerit.
Dah lah pendek gemok pulak. Pui.

Jeritan semakin lama semakin kuat. Mula2 aku nak buat x tahu je.
Oleh sbb aku gangster, aku pun pergi tgk apa yang berlaku.
Rupa2nya tom si kucing cuba untuk memakan jerry.

Aku berlari ke arah mereka dan menyepak muka mereka berdua. Dua2 terpelanting jauh dan mengerang kesakitan.
“ha nak menjerit sgt. Ambik kau” aku bersuara mngejek.
Lantak! Dua2 kena.
Aku kan ganster.

Malas nak bajet sweet, aku pon berlalu pulang ke rumah yang makin hampir.
Sampai di rumah aku sempat membelasah ikan emas peliharaan ku.
Mentang2 kawan dgn gangster rumah sebelah.
Buat muka belagak pulak dengan aku. Aku yang bagi kau makan. Nak makan sedap2 je, chicken chop.
Aku lagi gangster lah..

Malas nak layan, aku terus menaiki tangga ke bilik dan tidur bersama baju kelas dan kasut.
Yelah aku kan gangster.