Wednesday, August 21, 2013

teratak ikan bakar sri murni (pomotpomot)

Salam Alaik!
dunia blog..
dah lama x berblogging ni... dari taun lepas..
so..ni nak mula balik..

dua hari yg lepas aku dan mak keluar ke hulu langat nak photoshoot... mngisi masa lapang aku yg bosan dah sebulan duk rumah cuti sem.. 
so aku plan nak gi photoshoot kat mana2...

pkol 12 PM~
perjalanan kami bermula dari rumah.. yela ..dari mana lagi nak mula..
berenti beli keropok semua xyah la cita noh...~

tmpat pertama yg kami sampai adelah sg ulu perdik... 
sbelum sg congkak..ad satu sungai tu yg nak masuk ke nur lembah pangsun.. ha situ lah.. 
pergi pon weekdays..so mmg xde orng dalam hutan tu... dah la mak cerita pulak situ ad kampung bunian bagai..
and abah pernah cerita dalam tu ade rimau..
yelah ...hutan nama dia..

tpi kuatkan semangat jugak ..aku ambik la jugak beberapa ketui gambaq kat sana..
tpi...xtunjuk kat sini..nnti aku upload kat tumblr lah~ 

lepas ambik gmbaq kat sg tu..ada dahan pokok jatuh...
aku pon..cuak la jugak..
pastu mak ckp..
"dia suruh balik la tu, x bagi duk sini lama2..bukan ad orng"

aku pon..diam je.. lepas ambik beberapa ketul lagi gmbaq..aku pon start kreta dn gerak keluar dari situ..

lepastu kitorng lalu ke arah sg lui..
ni mak punya kerja la ni.. mak la pemandu pelancong ~
cewah... aku ni bukan ingt sgt jalan yg dah lama x lalu~

k..lepastu
mak nk beli petai.. so aku pon cari la kedai tepi2 jalan yg ada jual petai..

dah jumpa..then mak pergi beli..
lepas beli mak masuk kreta..mak ckp kat aku..

" pakcik kedai ni suh promote kedai ikan bakar dia.."
aku pon mcm.. heh..seriously..

ekceli sbelum sampai kedai petai ni..lalu kedai ikan bakar... kat tepi jalan... then mak aku pi habaq kat pakcik tu yg aku ni ambik gmbaq untuk U..
k sbenarnya x pon~

so..kami pon patah balik dan singgah kat kedai ikan bakaq pakcik tu.. ha~ ni dia...



















kawan aina








owner pkai baju cekelat tu ..pakcik anuar nama dia


contact number owner....
tudiaaa~ masa pi tu.. tempat dia mmg cntik..sbb dalam air..
rasa mcm duk kampung.. pengalaman yg unik la baqhang..
aku x pi singgah makan lagi..tpi ikan2 dia semua hidup..
klau ikan mati ..cemana ikan tu berenang
yelah fresh baqhang..

yg bestnya.. tempaty makan dia.. mcm... bnyk tempat..
korang nak duduk atas air ka..
nak duduk satu tingkat dari tanah ke..
korang nak makan dekat dgn flora dan fauna ke..
pilih lah..

lepasni ingt nk pi melantak pulak makanan kat sana..
dalam family aku ni.. adik beradik aku ja minat ikan darat..
mak abah.. muntah menonggeng kalau makan~
tatau la nak ajak sapa pi nanti

nnti haku hupdate lagi....cemana rasa dia
and btw..sapa yg berkenan nak pi tu..
kedai ikan bakaq ni bukak pukul 6 ptg sampai pkol 1 pagi...
hrga pon berpatutan

bgi mereka yg nak memancing kat kolam ni pon...dialu2kan...
 owner dia pon ramah2 belaka..
xrugi mai sini aih~...

selain ikan bakaq..
owner dia ada jual buah2...ha mcm gmbaq kat atas tu... lepas mkn ikan ..bole makan buah...
kedai buah dia..depan sikit je dari kedai ikan bakar tu..
 k

ok..lepas beredar dari kedai ikan bakaq yg hohosem tu...
aku pon berlalu nk gi photoshoot lagi..

so...kitorng termasuk satu jalan yg ada sign board merah..
aku lupa nk baca ap dia tulis.. mak pon... 
masuk punya masuk.. jalan tu tutup.. then tepi tu bole lalu..
sbb kreta men lalu je kat tepi tu... masuk kanan...
ada sign board merah lagi..baru aku perasan.. notis psl tnah runtuh.. kerja2 sedang dilakukan blablabla...

sbb aku tgk bnyk kreta keluar..so aku pon lalu..
lalu punya lalu...
ada lagi satu pintu gerbang.. notis tanah runtuh jugak...
lepas tu.. sah.. depan tanah runtuh..mmg xleh masuk..haaa~ 
tudia..degil baqhang..sapa suh lalu.. habis minyak..
tpi..
papepon.. 

dpt jugak jumpa tempat yg osem.. superb..pergh...subhanallah
k





jumpa tasik.. !!










ha nilah driver degil tu..tsk~
lepas je habis sesi tu..dalam pkol 4 cenggitu..kitorng pon balik rumah..
sbb adik aku dah lama tunggu depan rumah lepas balik skolah ..kitorng gi merayap...
heh


tadaaaa... tamtam tidoq..penat pi jenjalan~
saja nak bgitau.. sebelum balik tu kitorang makan ABC.. kbai~

No comments: