Tuesday, May 6, 2014

penulisan over melampau

masa hari diatas.. pelangi ada dua.. saja nk tunjuk~

salam

skrang ni aku tgk bnyk la buku2 indie yg laris kat pasaran..
digilakan para2 remaja..

baguslah mewujudkan ingin membaca tu dalam jiwa bebudak remaja skrng..
tapi
yg aku x brapa setuju
certain buku2 indie ni lucah..

kenapa ek??
mmg saja nk melucah ke..
or xsengaja..

klau x sengaja tu mcm pelik sgt..

aku lagi suka klau penulis tu dpt tarik peminat pembaca tnpa bnda2 lucah..
storyline dia yg gempak dan osem..
tu aku rasa palingc osem..

aku suka buku2 indie yg bahasa dia sempoi dan santai
sbb aku rasa ringan nak baca..
kena la dengan jiwa..

bab masukkan element lucah tu aku x setuju
dia umpama kau tengok cerita porn tapi ni versi buku..

aku pernah la baca ..ada la buku indie tu..
yang dia describe sedetail2 nya benda2 lucah tu..
detail gila
gila!
gila!

bukan sikit..
detail gila!

tipu la kata kalau sapa baca tu x imagine..
sbb ni la aku dah stop beli buku2 indie

hmm.. brapa bnyk dosa dah .. sebar?
brapa copy buku tu terjual..

just saying..

harapannya korang tapis la..
jgn melampau sgt..

aku rasa ramai jugak yg setuju dgn bnda ni..
dah la tu..

bai

Wednesday, April 30, 2014

mendesign



salam..

karenli tgh buat design stool pakai sketchup..
yelah yelah.. aku bukan nya hebak pong..

saja nak tunjuk..
design aku simple gilo..
steampunk stool..
nak tau steampunk tu ape??
mohon gugel..

esok nak kena submit kat bro..
pedia bro.. postpone la... 

design dah siap..
tapi bila tgk balik simple lah pulak..

besi semua dah siap welding..
alahai..

apa lagi nak tmbah nk bgi osem...
aku pon xtau..

esok try experiment jelah kat workshop..
heh..

tapi.. erm esok lah sgt,...

jap esok kelas apa??
oh yeh ..workshop practice..
orite.. jumpa kat workshop besi ptg esok..

oh btw.. muka aku mngelupas gara2 welding besi..
3 hari lepas muka burn..pedih..lepastu smlm dan harini mengelupas..
dah macam salin kulit ... 
segala losyen aku letak.. aih

hmm... ngantuk

semua orng gi mana ntah..
sunyi
hilang..

bye

Monday, April 28, 2014

kau rasa?

tamtam.. penghilang stress paling mujarab.. :*

salam..

saja nak cerita..
aku dpt tiket free pergi teater malam ni..
bukan aku sorang lah.. skali budak2 yg tolong cat backdrop teater tu semua..

aku sbenarnya mnyampah nak pergi teater..
sebab aku minat gila teater daripada sekolah tadika aku rasa..
sbb aku aktif gila dunia pementasan masa zaman2 skolah..

masa tadika aku masuk menari,menyanyi lah bagai..
skolah rendah..menyanyi, menari, band
skolah menengah aku masuk kelab kebudayaan tapi x commit pon..haha

aku benci jeles gila dgn orang2 yg berpeluang berlakon teater ni..
bukan aku xnk cuba..
tapi memikirkan masa aku sentiasa kat studiooioooooo manjang..
aku lupakan niat aku..
nak buat lagumana..
berkorbanlah.. T^T

kau..haaa.. ye kau.. aku jeles dgn kau.. yg free tu..
mungkin kau x free pon..tapi mungkin kau ada masa...
haha.. mnde merepek..
mohon rasa diri sndri osem..sbb aku jeles dgn kau..
tsk

so malam ni aku terpaksa pergi teater sbb dapat tiket free...

aku pon xde masa sbenarnya..
skrng..as uollss know.. 
tgh minggu submisi
lagi satu..tgh siapkan painting nandos tu
nak buat space planning
dgn workshop practice kena buat sculpture serangga pilihan tu lagi..

berderet baqhang.. ingat aku ada masa sgt nak melagho?
tapi sbenarnya..minggu submisi lah seronok melagho..wakaka

semoga dipermudahkan olehNya..
hmmm hmmm hmmmmmm

*sedut kuah yong tau fu*

bye

lari

currently painting... nak masuk nandos punya competition tu ha~

painting untuk bebudak teater 
sama lah dgn yg atas...

painting terbesar dalam sejarah hidup aku..

Salam..

aku karenli tgh buat painting kat bilik heritage..
ajim dah lama balik..
si pijah dgn syamim dah pi tidoq...

so lepak sengsorang lah.. pedia

painting dah separuh siap ..mungkin..
klau malas nak tacap ah..

minggu submission lah nk masuk competition bagai..dasarr...

tapi
seronok berpainting sbenarnya..
release stress daripada studio..
lari sbentar..

cerita pasal studio...esok nk kena pi workshop berebut mesin welding...
besi2 tu ondewei nak naik mnjadi stool..

pagi tadi dah tidoq smpai pkol brapa ..
hmm
seronoknya tidoo..

so.. masa untuk busy..
aku syak minggu ni akan jadi minggu yg agak busy..
tapi sbenarnya tiap2 minggu busy..
bila pulak aku free..

kecuali study week..
kau nak melagho smpai pagi pon xde org kisah..

oh oh..
aku exam satu paper je..
saja nk bagitau

bye

Sunday, April 27, 2014

sebenarnya

apa kena mngena gmbar ni.. tgk akhir karangan..

salam..

dah lama aku x jenguk blog ni..
bukak je emo..bukak je emo..
kahkahkah..

nak cerita pasal hidup pon..
sama je hari2..
hidup aku kat uia ni..

bilik --> studio
studio--> bilik

padah budak design..


tapi kehidupan ni..aku enjoy gila..
sebab..
kena la dengan jiwa aku..
bolela..

kehidupan yg busy..
tapi bila dah busy sgt..nak pulak free...
bila dah free.. kau rindu busy..

ifyouknowhatimean

sekarang ni ..project kitorng kena buat stool..
pakai barang2 recycle... metal and wood..
so..tgh progress ah ni...

harini sbenarnya nk buat sketchup..
tapi.. malas..
macam biasa...

 ok

cukuplah

bye..

*gmbar xde kena mngena*