Wednesday, May 24, 2017

Ready nak hike CBL!

Salam..
okay kali ni aku nak cerita pasal aku hike CBL.. aku hike dengan organizer dari UMP.. dan start pada ahad 30/4 smpai selasa 2/5..
okay sebelum tu aku cerita lah dulu cemana aku pi sana dari KL..

so aku dah deal dengan pijah nak gerak dari gombak ke rumah dia kontan hari sabtu..
then pagi sabtu tu aku gerak dari rumah berbekalkan beg 45L naik lrt smpai gombak..
smpai je gombak.. aku tnggu pijah dtg dgn kreta..then kitorg gerak terus ke kuantan..

3-4 jam dari KL ke kuantan.. so sampai2 je..lepak jap..then kitorng gerak terus ke terengganu petang tu dalam pkol 6 naik kreta abah pijah..
plan dia nk bermalam kat rumah kawan abah pijah di ganu..

dalam pkol 9 camtu kitorng smpai ke ganu....dan smpai ke rumah kwn abah pijah tu..
keluarga ni yaAllah sgt friendly..
may Allah bless em..

so malam tu kitorng makan.. layan drama .. bincang utk esok..packing dah xyah risau sbb aku packing dri KL.. dan tidur..

barang2 yg aku pack dalam beg adalah..
- pakaian luar dalam, tudung, anak tudung
- sabun mandi ubat gigi apa semua tu
- lense dan spek mata (aku hike pkai lense sbb spek mata leceh)
- makan ringan
- air mineral + air manis
- torchlight
- towel kecik
- selipar
-kasut getah
- sleeping bag
- ubat


khemah ad org bawkkan.. so xbawaklh..

cemana lah aku boleh join hike ni?
masa aku gi wedding kakak pijah kat rumah dia..abah dia tetiba offer ajak naik CBL.. aku apa lagi.. mmg nak naik.. aku terus on.. senang kan jadi aku.. LOL


ok bersambung!

No comments: